15.04.2024 11:17:20 İş dünyasından teröre lanet! - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

İş dünyasından teröre lanet!

14.03.2016 08:25

Son güncelleme : 14.03.2016 17:47

İş dünyası temsilcileri Ankara`daki terör saldırısını sert bir dille lanetledi.



UZMANPARA/AA

Ankara, dün akşam saat 18.45 sıralarında son 5 ay içindeki 3. büyük canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. Saldırı, Ankara’da vatandaşların toplu taşıma için en yoğun olarak kullandığı Güvenpark’ın karşısında ile Kızılay Meydanı’na metreler ötede gerçekleşti. Saldırıda 37 kişi hayatını kaybederken iş dünyası terör saldırısını sert bir dille lanetledi. 

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajında, saldırının insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başkentte düzenlenen bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin yayında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, devletin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede geldiği nokta dolayısıyla terör örgütlerinin can çekişmeye başladığını bildirdi.

"Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Çağlar, şunları kaydetti:

"Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar, hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda 'alçakça' karşılıkları olabilir ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum."

İSTANBUL TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ KOPUZ:

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileten Kopuz, "Milletimizin başı sağ olsun. Her patlama ve şehit haberiyle, yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor. Devletimizden bu acıları azaltacak adımlar atarak, bu saldırıları gerçekleştirenler ile onları destekleyenlere gerekli cevabı vermesini bekliyoruz. Kızılay üzerinden ülkemize mesaj vermek isteyenlerin mesajlarında boğulmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kopuz, terörün hedefinin Türk milleti ve bütün halk olduğunu aktararak, "Arkasında hangi örgüt ve hangi kirli eller olursa olsun milletimize karşı yapılan bu saldırılar bizleri yıldırmayacaktır. Türk milleti her dönemde, her sıkıntılı zamanda istikbali ve istiklali için devletinin yanında olduğunu yüzyıllardır göstermiştir. Bugün de gelecekte de devletinin yanında olacaktır. Ölenlerimiz şehit, yaralılarımız gazidir. Şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SALİH BEZCİ:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, "Bu saldırıların hedefi insanlık, kardeşlik, barış, huzur birlik, beraberlik ve gelecek umududur. Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman bu hedeflerine ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin sivil halkın yoğunlukla bulunduğu mekanları ve saatleri seçtiğini belirten Bezci, saldırıların Türkiye'yi, terörle mücadelesinden vazgeçiremeyeceğinin altını çizdi.

Bezci, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ASO BAŞKANI NURETTİN NURETTİN ÖZDEBİR:
 
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan alçakların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, ülke olarak bu hain saldırılara karşı sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı.

TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da terörün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, "Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, birlik ve beraberliğin her şeyin üzerinde olduğunu, bütün vatandaşların bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da acımasız ve hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını, nefret dolu saldırılar nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Hiçbir sorunun çözümünün şiddet olmaması gerektiğini vurgulayan Sanlı, saldırıyı gerçekleştirenlerin insanlık değerlerinin olmadığını ve adalet önünde bunun hesabını vermeleri gerektiğini ifade etti.

TÜGİAD ANKARA ŞUBESİ BAŞKANI TÜRKER NASLI:

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı ise mesajında, "Tırmandırılan teröre karşı yılgınlığa kapılmadan milletçe kenetlenerek tek vücut olup, terörün kökünü kazımalıyız" görüşüne yer verdi.

OSBÜK BAŞKANI CAHİT NAKIBOĞLU:

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu, kendi hain ideolojisini gerçekleştirmek için hak ve hukuk tanımayan, masum insanların canına kast etmeyi adeta kendine vazife haline getirmiş terör örgütlerinin, hain ve alçakça yapılan bu eyleminin herkes tarafından nefretle kınanması gerektiğini belirtti.

MÜSİAD ANKARA BAŞKANI İLHAN ERDAL:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal ise saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ifade ederek, "Geleceğimizi hedef alan bu saldırılar, ülkemizin ve milletimizin terör karşısındaki duruşunu değiştirmeye muktedir olamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TİM YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankara Kızılay'daki terör saldırısını kınadı. Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinin sivilleri hedef alarak, kendi acziyetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

"Ankara Kızılay'da akşam saatlerinde sivil vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bir alanda gerçekleşen acımasız ve hain saldırıyı lanetliyoruz" ifadesini kullanan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak, son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti, topraklarından sonsuza kadar silecektir. Patlamada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk halkına başsağlığı dileriz."

DEİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER CİHAD VARDAN:

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu  Başkanı Ömer Cihad Vardan dün Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin,  "Saldırının faillerinin bulunması ve ülkemizde benzer bir olayın bir daha  yaşanmaması en büyük temennimizdir" dedi.

Vardan yaptığı yazılı açıklamayla, Ankara Kızılay Meydanı'nda  gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına yol  açan saldırıyı kınadı.

"Milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin demokratik düzenini  ve insanlarımızın yıllardır birlikte kardeşçe yaşama hakkını doğrudan hedef alan,  güzel ülkemizin başkenti Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısını tüm  kalbimizle lanetliyoruz" diyen Vardan, "Menfur saldırıda hayatını kaybeden tüm  vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabır ve  başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda saldırıda yaralananlara da acil şifalar niyaz  ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör odaklarının amacına ulaşamayacağını belirten Vardan, birlik  ve beraberlik atmosferinin gerekliliğine değindi. Vardan açıklamasında şunları  kaydetti:

"Dünyanın hemen her tarafında bu tür olayları gerçekleştirenler,  bugüne kadar emellerine hiçbir şekilde ulaşamamışlardır. Bu, Türkiye’de de böyle  olmuştur. Her zamankinden çok daha güçlü olan ülkemizin terör olaylarına karşı ne  denli kararlı bir tavır içerisinde olduğu herkesin malumudur.     Vatandaşlarımızı direkt hedef alan bu tür saldırılar karşısında bugün bizim  üstümüze düşen, metanetimizi ve kararlı tavrımızı sürdürmek ve gerekli her türlü  tedbiri alıp, insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Bundan  sonrası için ise bu saldırının faillerinin bulunması ve ülkemizde benzer bir  olayın bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Tüm milletimizin başı sağ  olsun, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN, TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir" ifadesini kullandı.

Palandöken ve Apaydın tarafından yapılan yazılı açıklamada, masum insanların katledilmesinin izahının olmadığı ifade edilerek, terörün insanlık suçu olduğunun altı çizildi.

Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi olmadığı belirtilen açıklamada, "İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir” ifadelerine yer verildi.





'
11:009.724
Değişim :  -0,92% |  -90,10
Açılış :  9.759  
Önceki Kapanış :  9.814  
En Düşük
9.683
En Yüksek
9.801
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler10:59
LUKSK 122,10 35.706.293 % 10,00  
GOLTS 534,00 453.136.860 % 9,99  
ENTRA 16,10 122.771.323 % 9,97  
RYSAS 43,68 174.443.421 % 9,97  
BINHO 538,00 349.193.182 % 8,74  
10:59 Alış Satış %  
Dolar 32,3870 32,3963 % 0,12  
Euro 34,5520 34,5671 % 0,40  
Sterlin 40,4703 40,6731 % 0,29  
Frank 35,5372 35,7153 % 0,23  
Riyal 8,6487 8,6920 % 0,09  
10:59 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,38 28,41 % 0,66  
Platin 971,44 973,70 % 0,66  
Paladyum 1.051,84 1.055,83 % 0,66  
Brent Pet. 89,27 89,27 % 0,66  
Altın Ons 2.353,32 2.353,68 % 0,66