15.04.2024 06:58:30 Liderlerden 10 Kasım mesajları - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

Liderlerden 10 Kasım mesajları

10.11.2016 09:15

Son güncelleme : 10.11.2016 16:40

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 78. yıldönümünde devletin zirvesindeki isimlerin yayınladığı mesajlarda şöyle denildi...



Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde bugün tüm yurtta çeşitli törenlerle anılırken Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'e çelenk koydu ve saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te tüm yurtta da sirenler çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

10 Kasım nedeniyle devletin zirvesinin yayınladığı mesajlarda şöyle denildi:

CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN: Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 78. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.

Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Uzun yıllar Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, maalesef, onu kendi marjinal ideolojilerine, günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmişlerdir. Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.

Nitekim Türkiye, son 14 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır. Kahraman milletimiz de, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal’in “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Atatürk, milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştı.

Cumhuriyetin 93. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir.

O’nun “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır.

Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir.

Vefatının yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz.

Her geçen gün O’nun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk’ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir.

Sorumluluk makamında olanların gaflet ve dalaleti nedeniyle birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlerin tarihte eşi benzeri görülmedik oranda arttığı, terör saldırılarıyla kahraman çocuklarımızın şehit edildiği bu günlerde, onun ışığı çok daha parlak bir şekilde yolumuzu aydınlatmaktadır. Milletimiz kendisine yönelen her türlü tehdidi yok edecek güce sahiptir. Cumhuriyete ve demokrasiye âşık olan halkımız bu karanlık günleri de aşacak, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi mirasçısı olduğu görkemli tarihin verdiği büyük güçle bu büyük mücadelenin ön saflarında ilerlemektedir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu inançla, Büyük Atatürk’ü saygıyla selamlıyor, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR:
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,

Bütün hayatı boyunca her türlü başarının sırrının; her çeşit kuvvetin, kudretin hakiki kaynağının milletin kendisi olduğuna inanan Türk milletinin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dâhi asker ve büyük devlet adamı, bütün dünyanın gıpta ettiği lider, Ebedî Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; ebediyete intikalinin 78’inci yıl dönümünde saygı, şükran, özlem ve minnetle anıyoruz.

Asil Türk milleti Orta Asya’dan kalkıp Anadolu’nun mümbit topraklarına, bin yıllık bir çınar olarak sağlam köklerle bağlanmıştır. Varlığı tehlikeye düştüğü zorlu bir dönemde, Misak-ı Millî’de anlamını bulan yurt coğrafyasının her karışına yayılan bütün unsurlarıyla birlik, beraberlik ve tam kardeşlik içinde ATATÜRK’ün etrafında toplanmıştır. Türk milletinin koparılamayacak bağlarla birbirine bağlılığı, tarihin her döneminde olduğu gibi yakın zamanda, 15 Temmuzda bir kere daha görülmüştür.

Dünya milletleri içinde saygın bir yeri olan ulusumuz, ATATÜRK’ten aldığı ilhamla muasır medeniyetin ilerisine geçme hedefini daima canlı tutmuştur. Türk milletinin sarsılmayan sevgisi yanında, dünya milletlerinin haklı saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, istiklal yolunda sergilediği kararlı mücadele ve uluslara örnek olan engin düşünceleri, isabetli uygulamaları ile yayılmacılığın pençesi altında inleyen mazlum milletlerin uyanışına da öncülük etmiştir.

Milletin istiklali ve bekası için azimle mücadele eden ancak savaşın acı hallerini çok iyi bilen ATATÜRK; yalnız insanlığın düşmanı olanlarla savaşmış, dostluğun ve barışın bütün dünyaya hâkim olması uğrunda çalışmıştır. Asil Türk milletini tutsak etmek ve hatta ortadan kaldırmak üzere yapılan bütün saldırıları bertaraf ettikten sonra, milletine “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesine sıkı sıkı sarılmayı vasiyet etmiştir. Böylece, hayatının önemli bir bölümünü cephelerde geçirip pek çok savaşta muzaffer olan ATATÜRK; tavrını barıştan yana koyarak dünyanın, günümüzde en fazla ihtiyacı olan kurtuluş yolunu çizmiştir.

Bu vesileyle, milletimizin bağrından çıkan ordumuzun; tehdit, terör, risk ve belirsizliklerle dolu zor bir coğrafyada, ülkemizde ve bölgemizde barış ve istikrarın teminatı olmanın yanı sıra; ATATÜRK’ün doğrudan sonuca giden kararlı yönünü de daima kendisine rehber edindiğini belirtmek isterim.

TSK, yaşadığımız dönemin zorlu şartlarına anında uyum göstererek; verilecek her türlü görevi yapma azminde; bayraklaşan vatan topraklarını, cumhuriyetimizi, aziz milletimizin huzur ve çıkarlarını tüm tehditlere karşı koruma kararlılığındadır. TSK mensupları olarak, yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi; barış ve güvenliğin teminatı etkin, caydırıcı, saygın gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında, asil milletimizin hizmetinde ve ATATÜRK’ün izindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bilim ve akıl olan manevi mirasına sıkı sıkı tutunduğumuz; milletin kurtuluşu ve mutluluğu için her türlü fedakârlığı şiar edinen Ebedî Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve kahraman silah arkadaşlarını; kararlılıkla sürdürdüğümüz Terörle Mücadele Harekâtı’nda, 15 Temmuzda ve sınır ötesi faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan silah arkadaşlarımız, Jandarma mensuplarımız, polislerimiz ve korucularımız başta olmak üzere kanlarını, canlarını kutsal değerlerimiz uğruna feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde minnet ve şükranla eğiliyorum.

Aziz ATATÜRK, ruhunuz şâd olsun.





'
12:359.814
Değişim :  0,00% |  0,00
Açılış :  9.808  
Önceki Kapanış :  9.814  
En Düşük
9.747
En Yüksek
9.849
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler12:35
CASA 98,00 2.516.542 % 0,00  
BRMEN 6,05 698.382 % 0,00  
FONET 25,86 94.661.331 % 0,00  
ATSYH 45,00 427.843 % 0,00  
BRKO 4,99 2.278.355 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Dolar 32,3904 32,4144 % 0,18  
Euro 34,5150 34,5687 % 0,41  
Sterlin 40,3940 40,5965 % 0,10  
Frank 35,4656 35,6433 % 0,03  
Riyal 8,6409 8,6842 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,20 28,23 % 0,66  
Platin 973,15 974,10 % 0,66  
Paladyum 1.043,08 1.045,88 % 0,66  
Brent Pet. 90,20 90,20 % 0,66  
Altın Ons 2.357,08 2.357,44 % 0,66