15.04.2024 02:06:22 `Yatırımlara devam edelim` - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

`Yatırımlara devam edelim`

27.07.2016 12:38

Son güncelleme : 27.07.2016 13:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum. Türkiye`de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim, aldığımız kararları asla ertelemeyelim" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,  sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'de her şey  yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim, aldığımız kararları  asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye'de yeni yatırımların hızla arttığı,  sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme gireceğiz." dedi.

Bakan Özlü, Çan ilçesinde düzenlenen Kale Grubu 59. Kuruluş Yıldönümü  ve Geleneksel Seramik Bayramı etkinliklerine katıldı.

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Kale Seramik Granit Fabrika  açılışı ve temel atma töreninde konuşan Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  darbe girişimi sonrası 16 Temmuz sabahında hayatı normale döndürdüklerini, bugün  gerçekleştirilen törenin de bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Özlü, bu yıl gerçekleştirilen Seramik Bayramı'nın farklı bir anlamı  olduğunu, Kale Grubunun kurucusu Hacı İbrahim Bodur'u rahmetle andıklarını ifade etti.

Hikayesi önemli derslerle dolu olan Kale Grubunun tarihinde önemli  örnekler bulunduğunu, İbrahim Bodur'un Türkiye'de ve Anadolu'da sanayileşme  kültürünün güç kazanmasını sağlayan en önemli aktörlerden olduğunu kaydeden Özlü,  Bodur'un sadece mütevazi bir fabrikadan dev bir marka çıkardığını aktardı.

Özlü, Bodur'un riskli bile olsa bu ülke için önem taşıyan yüksek katma  değerli alanlara yatırım yapmaktan hiçbir zaman imtina etmediğini söyledi.

Bu etkinliklerde de görüldüğü gibi Bodur'un her zaman sosyal  sorumluluk çalışmalarının içinde yer aldığını vurgulayan Özlü, "Bunları söylerken  amacım; ideal bir sanayici portresini sizlere, toplumumuza bir kez daha  sunmaktır. Zira sanayi ülkemiz için en önemli sektördür. Başarılı  sanayicilerimizin sayısını ne kadar artırabilirsek ülke olarak hedeflerimize o  kadar yaklaşırız." diye konuştu.

'AR-GE VE İNOVASYON TEMELLİ BİR BÜYÜME MODELİNİ BENİMSİYORUZ'

Özlü, Türkiye'nin ihracat yoluyla büyümeyi benimsediğini, ihracatın  yüzde 95'inin sanayi ürünlerinin oluşturduğunu, bunların niteliği ne kadar  artırılırsa o kadar fazla döviz girdisi sağlanacağını anlattı.

Amacın sadece daha fazla üreterek sürümden kazanmak değil daha yüksek  katma değerli ürünleri üretmek olması gerektiğini belirten Özlü, şöyle devam etti:

"Türkiye, bugün dünyanın en önemli üretim lokasyonlarındandır ancak bu  bizim için yeterli değildir. Biz, Türkiye'nin dünyadaki önemli teknoloji  merkezlerinden de olmasını istiyoruz. Üretimi nicelik olarak artırdığımız gibi  nitelik olarak da artırmayı hedefliyoruz. 65. Hükümet olarak Ar-Ge ve inovasyon  temelli bir büyüme modelini benimsiyoruz. Bu amaçla bugüne kadar birçok önemli  adımı hayata geçirdik, geçirmeye devam edeceğiz."

'SİNAİ MÜLKİYET KANUN TASARISI'NI EKİM-KASIM AYLARINDA YASALAŞTIRMAYI PLANLIYORUZ'

Özlü, bu amaçla hayata geçirilen yeniliklerden bahsederek, Ar-Ge  Reform Paketi ile çok kapsamlı eylemleri yasalaştırdıklarını, bu paketle tasarım  faaliyetlerini de desteklemeye başladıklarını, bu adımın hazır giyim, mobilya ve  seramik gibi sektörler için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu pakette KOBİ'lerden büyük firmalara, öğrencilerden akademisyenlere  kadar her kesime yönelik yenilikler getirdiklerini dile getiren Özlü, ülkede  nitelikli üretimin önünü açmak için en çok önem verdikleri konulardan birisinin  de Sinai Mülkiyet Sistemi olduğunu ifade etti.

Özlü, "Özellikle uluslararası yatırımcıların bir ülkeye yatırım  yaparken en fazla baktıkları konulardan birisi de budur. Uluslararası normlara  uygun olarak Sinai Mülkiyet Kanun Tasarımızı hazırladık. TBMM Genel Kurulu'na  sevk ettik. İnşallah bu önemli tasarıyı ekim-kasım aylarında yasalaştırmayı  planlıyoruz." dedi.

Bakanlık olarak Üretim Reform Paketi üzerinde de çalışmaları sürdürdüklerine değinen Özlü, bu paketle yerli ve yabancı yatırımcıların önündeki  engelleri kaldıracaklarını aktardı.

Özlü, yeni nesil sektörlere de çok iyi hazırlanmak gerektiği, bu amaçla Bakanlık görevini üstlendikten sonra ilk olarak attıkları adımlar  arasında, 4. Sanayi Devrimi ile ilgili bir çalışma grubu oluşturmak olduğunu anlattı.

Bu çalışma gurubu ile bir yol haritası oluşturarak, atılması gereken  adımları tespit edeceklerinin altını çizen Özlü, "Bütün çalışmalarımızda tek bir  amaç var; yatırımcının, sanayicinin, girişimcinin önünü açmak. Başbakan'ımızın  deyimiyle yatırımcıların önüne turkuaz halı sermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

'DEMOKRASİMİZ VE EKONOMİMİZ O ZOR GECEDE TAM PUAN ALDI'

Özlü, nitelikli bir sanayi üretiminin, sürdürülebilir büyümenin  teminatı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunu başarmamız için çok güçlü bir zemin oluşturmalı ve o zemin  üzerinde yükselmeliyiz. Bu zeminin iki temel sütunu var; güçlü demokrasi ve güçlü  ekonomi. 15 Temmuz gecesi bu açıdan çok önemli bir gecedir. O gecede hem  demokrasimiz hem de ekonomimiz çok ama çok zor bir sınavdan geçti. Demokrasimiz  ve ekonomimiz birçok ülkenin geçer not alamayacağı bu sınavdan tam not aldı. Bu  millet tankların önüne yatarak demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu ifade etti.  Türk insanının demokrasiden asla geri adım atmayacağı ortaya çıktı.

Ekonomimiz de çok başarılı sınav verdi. Türk ekonomisinin çok sağlam  olduğunu her zaman ifade ediyorduk. Özellikle kamu maliyesi ve bankacılık  sisteminde Avrupa'nın birçok ülkesinden ileri durumdaydık. Yaşanan büyük hadiseye  rağmen borsa ve dövizde küçük dalgalanmalarla bu süreci geride bıraktık."

Özlü, milletin elindeki dövizi bozdurarak adeta ekonomiye omuz  verdiğini, Türkiye'nin 79 milyon vatandaşı, sivil toplumu örgütleri, bütün  kurumları ve iş dünyası ile darbeye karşı büyük sınav verdiğini belirtti.

'BASINDAN ÖĞRENMESEYDİNİZ OHAL'İ BİLMEYECEKTİNİZ'

Tüm bu gelişmelere rağmen Batı'dan Türkiye'ye çok haksız ve kasıtlı  eleştiriler olduğunu söyleyen Özlü, bazı uluslararası derecelendirme  kuruluşlarının ülkeye haksızlık yaptığını anlattı.

Özlü, darbede hayatını kaybedenlerle ilgili bir cümle kurmayan Batılı  insan hakları örgütlerinin, gözaltına alınan darbe girişimcilerine iyi muamele  yapılmadığına dair açıklamalar yaptıklarını hatırlattı.

Fransa'da, Belçika'da ilan edilen Olağanüstü Hal'e (OHAL) bir çift laf  etmeyenlerin Türkiye'de olunca adeta sinir nöbeti geçirdiğini vurgulayan Özlü,  yapıcı eleştirileri dinlediklerini ancak yanlı ve yanlış davranışlara asla prim  vermediklerini ve vermeyeceklerini dile getirdi.

Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Lütfen size soruyorum; basından öğrenmiş olmasaydınız Türkiye'de OHAL  ilan edildiğini hisseder miydiniz? Elbette hissetmezdiniz. Çünkü bu OHAL millete  değil devlete karşı ilan edilmiştir.

Burada sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek  istiyorum; Türkiye'de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza  devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye'de  yeni yatırımların hızla arttığı, sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme  gireceğiz. Özellikle iş dünyamızdan rica ediyorum; yabancı dostlarınıza ve  ortaklarınıza gerçek Türkiye'nin Batı'da aksettirilmeye çalışılan Türkiye ile  alakası olmadığını anlatın. Biz de bunu yapacağız. Yanlış ön yargıları hep  birlikte kıracağız. Demokrasimizi ve ekonomimizi birlikte güçlendirerek  ülkemizdeki yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı artıracağız."





'
12:359.814
Değişim :  0,59% |  57,50
Açılış :  9.808  
Önceki Kapanış :  9.757  
En Düşük
9.747
En Yüksek
9.849
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler12:35
CASA 98,00 2.516.542 % 0,00  
BRMEN 6,05 698.382 % 0,00  
FONET 25,86 94.661.331 % 0,00  
ATSYH 45,00 427.843 % 0,00  
BRKO 4,99 2.278.355 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Dolar 32,3961 32,4090 % 0,16  
Euro 34,5013 34,5530 % 0,36  
Sterlin 40,3989 40,6014 % 0,11  
Frank 35,5064 35,6843 % 0,15  
Riyal 8,6408 8,6841 % 0,00  
12:35 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,00 28,04 % 0,66  
Platin 974,10 975,48 % 0,66  
Paladyum 1.036,21 1.042,52 % 0,66  
Brent Pet. 90,20 90,20 % 0,66  
Altın Ons 2.356,11 2.356,54 % 0,66