Dolar 2.76’ya gerileyebilir

25.02.2016 11:38

Uzun süredir yükseliş trendlerinin etkisi altında hareket eden USD/TRY paritesi, 2015 Şubat ayından bu yana devam eden ve grafikte yeşil çizgiyle gösterdiğim yükseliş trendinin üzerindeki hareketine devam ediyor. Parite fiyatının son günlerde bu trende oldukça yaklaşmış olduğu görülmekte.

Bununla birlikte parite fiyatının son üç aylık hareketine bakıldığında, Omuz Baş Omuz görüntüsünün hakim olduğunu belirtmek de yararlı olacaktır. Genellikle yükseliş trendinin sonlarında oluşan bu formasyonun omuz çizgisinin geçtiği 2.90 / 2.89 bölgesi aynı zamanda yazımın başında bahsetmiş olduğum yükseliş trendiyle kesişmekte. Grafikte açık mavi renkte gösterdiğim bu fiyat alanın altında kalınması durumunda hem yükseliş trendi hem de Omuz Baş Omuz formasyonu kırılmış olacaktır.

Teknik anlamda oldukça güçlü bir bölge olan 2.90 / 2.89 altında kalınması durumunda, OBO formasyonun hedefi olan 2.76 bölgesine kadar değer kaybı yaşanabilir. Formasyonun kırılması durumunda hedef olacak 2.76 seviyesi öncesinden ise trend alanı içinde yapılan Fibonacci çalışmasına göre 38,2’lik dilimin bulunduğu 2.8370 ilk ana destek, geçtiğimiz yıl Ekim ve Kasım aylarında test edilen 2.81 ikinci ana destek seviyesi olarak izlenebilir.

Günlük grafikte dikkat çeken OBO formasyonun henüz kırılmamış olduğunun altını çizerek, mevcut yükseliş trendi üzerinde kalınması durumunda 2.99 / 3.05 / 3.07 seviyeleri ise direnç bölgeleri olarak izlenebilir.

 



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com