Fenerbahçe’de van Persie, Galatasaray’da Riva projesi coşkusu…

13.07.2015 16:49

Transfer sezonunun ilerlemesiyle birlikte, kulüpler kadrolarını güçlendirmek için hamleler yapmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz haftanın son işlem günlerini tepki alımlarıyla geçen spor hisseleri de, bugün sert tepki hareketine devam etti ve genel iyimser havayla birlikte hisseler arası etkileşimler de arttı. Bu kapsamda bugün BİST Spor endeksi de yüzde 4,75 yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Nani’yi resmen kadrosuna katan Fenerbahçe, hafta başında Brezilya’nın Sao Paulo kulübü oyuncusu olan Josef de Souza’nın da transferini bitirdi. KAP’a yapılan açıklamaya göre, oyuncuyla 4 yıllık anlaşmaya varan kulüp, transfer için Sao Paulo kulübüne de 8 milyon Euro ödeyecek.


Ancak asıl önemli haber, 9 Temmuz’da KAP’a yapılan açıklamaydı. Fenerbahçe bu tarihte İngiliz kulübü Manchester United’ın dünyaca ünlü Hollandalı golcüsü Robin van Persie için kendisi ve kulübüyle görüşmelere başlandığını bildirdi. Oyuncu dün akşam saatlerinde İstanbul’a gelirken, Fenerbahçe de bugün KAP’a gönderdiği açıklamada oyuncu ve kulüple prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı. Resmi imzalar yarın 18.00’de atılacak.

Galatasaray da transferde imzaları attırmaya devam ediyor. Kulüp, hafta içinde İngiliz ekibi Reading’in Türk futbolcusu Jem Karacan’ın transferini resmen bitirdi. Oyuncu ile 3 sezon için anlaşmaya varan Galatasaray, ilk sezon için oyuncuya 600 bin Euro sabit ücret ödeyecek. Galatasaray, hafta sonu da Fransız kulübü Troyes’in oyuncusu Lionel Carole’nin transferini KAP’a bildirdi. Buna göre futbolcunun kulübüne 1,5 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek olan Galatasaray 4 sezon anlaşmaya vardığı Carole’ye de 700 bin Euro sabit ücret ödeyecek.

Galatasaray hisselerine asıl doping hafta sonu gerçekleştirilen mali genel kuruldan gayrimenkullerin değerlendirilmesi ile ilgili onay çıkmasının ardından geldi. Galatasaray hisselerinin fiyatı, Riva arazisinde gayrimenkul projelerinin hayata geçirilebileceği beklentisi ile yüzde 15 yükselerek tavan oldu.

Trabzonspor da transferde hareketli günler geçiriyor. Hafta içinde ilk olarak Kayserispor’dan Okay Yokuşlu ile anlaşmaya varan kulüp, Kayserispor’a bu transfer için 2 milyon Euro ödeyecek. Oyuncu ile de 3 yıllık anlaşma sağlanırken, oyuncunun alacağı garanti ücret ilk sezon için 550 bin Euro, ikinci sezon için 700 bin Euro ve üçüncü sezon için 750 bin Euro olarak açıklandı. Trabzonspor, aynı kulüpten Alper Uludağ’ı da 1 milyon Euro karşılığında kadrosuna katarken, oyuncu ile 3 yıllık anlaşma sağlandı. Ayrıca Trabzonspor, kadrosundan Caner Osman Paşa ve Abdülkadir Özdemir’i Akhisar Belediyespor’a 600 bin TL karşılığında sattı.

9 Temmuz günü Trabzonspor, İtalyan kulübü Lazio’nun Angolalı oyuncusu Luis Pedro Cavanda’nın kulübü ve kendisiyle görüşmelere başlandığını bildirmişti. Transferde mutlu sona ulaşan Trabzonspor, oyuncunun kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödeyecek

Enver ERKAN

Araştırma Uzmanı