İslam hakkında

15.09.2015 08:56
Glenn Beck’in ağustos ayı ortasında piyasaya çıkan kitabı, It is About Islam (İslam Hakkında), dinimiz ve ülkemiz hakkında ne kadar yalan yanlış şey varsa, hepsini doğru imiş gibi anlatıyor. İslam’a bu denli saldıran bir kitap, şimdiye kadar yazılmamıştı.
Beck, aşağıdaki tanımlamaların tümünün yalan olduğunu iddia ediyor:
 İslam bir barış dinidir.
 Teröristler gerçek Müslüman değildir.
 İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik’ten farklı değildir.
 Cihat, kendini koruma amaçlı ve barışçıl gayeler güder.
 Cihat, Müslüman olmayanların tümüne karşı bir savaş olarak gösterilemez.
 Müslümanlar herkese şeriat kurallarını empoze etmek istiyorlar.
 Şeriat kurallarının değişik yorumları vardır.
 ABD’de şeriat kanunları uygulanamaz.
 Halifelik, sadece olması istenilen bir rüyadır.
 Müslümanlar gayrimüslimlere karşı hoşgörülüdür.
 Müslüman ülkelerin zenginleşmesi terörizmin önüne geçer.
 İslam kadın haklarına saygı duyar.
 İslam’a karşı çıkanlar dar görüşlü kişilerdir.
 İran ile yapılan nükleer silah anlaşmasına güvenilmelidir.
 Müslüman Kardeşler örgütü ılımlı, orta yollu bir birlikteliktir.
 Müslümanlık ifade özgürlüğüne saygı duyar.
Yani, Beck, “İslam bir savaş dinidir; teröristler gerçek Müslüman’dır; Müslümanlar, gayrimüslimlerin hepsini yok etmek istiyorlar; Müslümanlar, ABD dahil, her ülkeye şeriat kurallarını getirmek istiyorlar; Müslüman ülkelerin zenginleşmesi, terörizmi daha da artıracaktır” diyor.

Cumhurbaşkanı hakkında
Kitap, Sayın Tayyip Erdoğan’ın demokrasiye inanmadığını, “Demokrasi, sadece bizi hedefimize ulaştıracak bir trendir” dediğini savunuyor. Kitaba göre, İslam’da hiçbir zaman demokrasi Allah’ın kurallarının (şeriat) üzerine geçemez. İslami demokrasi anlayışına göre, halkın temsilcileri değil, İslami kuralları uygulayan liderler ülkeyi yönetmelidir. Yine, kitaba göre, İslami demokrasilerde seçimler yapılır, anayasalar yazılır ama bunlar Kuran ve hadislerin önüne geçemez. Nitekim Müslüman Kardeşler örgütünün lideri Şeyh Karadavi, “Kuralları Allah koyar; biz sadece boşlukları doldururuz” demiştir.

Müslümanlar birleşecek
Kitap, Müslümanların ancak birleşerek Batı medeniyetiyle başa çıkabileceğini, Müslümanların asıl planlarının bu olduğunu ve planın şimdiye kadar başarıyla uygulandığını söylüyor. Kitap, yine yanlış bir biçimde, ilk Hıristiyan milletlerden biri oldukları için 1915’te Türklerin Ermenileri katlettiğinden bahsediyor. Peygamberimizi sıradan bir tacir olarak gösteriyor.