Meşhurların alet çantaları

28.02.2017 08:51

Tim Ferriss “Meşhurların Alet Çantaları (Tools of Titans) isimli kitabında, başarılı kişilerin taktiklerini, günlük yaşamlarını ve alışkanlıklarını ele alıyor. Servet sahibi milyarderin ve birçok kişinin idolü haline gelmiş olan kişilerin hayat hakkındaki görüşleri kitabın bir bölümünü oluşturuyor. Sizler için bu bölümden bazı alıntılar yaptım.

Daniel Khaneman; insanların otomatik davranışlar sergileseler de yavaş düşünmeleri gerektiğini söylüyor. Akılcı öneriler ancak, bu sayede yapılabiliyor. Khaneman’ın “Hızlı ve Yavaş Düşünme Teknikleri (Thinking, Fast and Slow) kitabı bir süredir Amerika’nın en çok satan kitapları arasında.

Morgan Spurlock; “Eksikliklerinizi göstermekten kaçınmayın” uyarısında bulunuyor. Zamanımızda bazı kişiler, yaptıkları hataları, hastalıklarını, yakınlarının başarısızlıklarını saklayarak, onlara çare bulunulması da engellemiyorlar mı?

Linkedin’in kurucusu Reid Hoffman; başarısının sırrını, kendini eleştiren kişilere “Çok haklısınız” diyebilmekle izah ediyor.

Peter Thiel; “Küçük fakat kendine özgü bir işle, kazanmaya başlayın. Başkalarının göremediği fırsatların farkında olun. Ürününüzü sadece üretmekle değil, onu pazarlamakla da uğraşın”; “Başkalarını taklit etmekle bir yere ulaşamazsınız. Bundan sonraki dönemin Bill Gates’i, bir işletim sistemi bulucusu olmayacak” diyor.

Scott Adams; “Kaybeden herkesin bir hedefi vardır; kazananlar ise bir sisteme sahip olanlardır. Ortalama ve başarılı sayılabilecek bir hayata sahip olmak istiyorsanız, fazla bir plana ihtiyacınız yoktur; ama farklı olmak istiyorsanız, bir konuda en iyi olmanız gerekir. Ayrıca, iki ya da fazla şeyde de ilk %25 arasına girmelisiniz” görüşünde.

Neil Strauss; “Herhangi bir anda sonra, iyi kötü ne gelirse kabulümdür” diyor. “Hangi durumla karşılaşırsam karşılaşayım, hiçbir zaman sevgimi ve içtenliğimi kaybetmem.”

Thomas Huxley “Zincirlenmektense, özgürlük ortamında yanlış yapmayı yeğleyin. Özgürken yanlış yaparsanız, size her zaman ikinci bir şans verilecektir” düşüncesinde.

Justin Boreta’nın kişilere tavsiyesi; “Bir konuda ısrarcı olmayın; yaptığınız beğenilmiyorsa, daha iyisini yapın. Başarı o kadar kolay olsaydı, herkes başarılı olurdu” şeklinde.

Scott Belsky masasının üzerine şunu yazmış: “İnsanlar gençken, başkalarının yaptıkları işlerle ilgili sorumluluk almalıdırlar; zamanla, kendileri de yeni buluşlar yapabilecek ve fikirler ortaya atabileceklerdir.”

Peter Diamandis; “Milyarder olmanın en iyi yolu bir milyar insana yardım edebilmektir. Geleceği tahmin edebilmenin en iyi yolu ise, onu yaratmaktır” demiş. Böyle kişiler tanıma mutluluğuna eriştim.