Saha performansları spor endeksindeki seyri etkiledi…

02.03.2015 15:32

Şampiyonluk yarışındaki kulüplerin bu hafta ligde yaptıkları puan kayıplarıyla beraber hisselerdeki fiyatlamaların etkilendiğini görmekteyiz. Ligde liderlik yarışı halen üç takım arasında geçerken, eline geçen liderlik fırsatlarını değerlendiremeyen ve puan kaybeden şampiyonluk adaylarının hisselerinde haftanın ilk işlem gününde satışlar görülüyor. Bugün de Beşiktaş ve Fenerbahçe hisselerindeki düşüşle BİST Spor endeksinde de yüzde 1,25’lik kayıp görülmektedir.

 

Beşiktaş hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde İngiliz temsilcisi Liverpool’u eleyerek, son 16 turuna kaldı. Beşiktaş, bu turda da Belçika’nın Club Brugge takımıyla eşleşti. Hafta içinde olumlu gelişmelerle birlikte destek alan hisse fiyatı, hafta sonunda ligde alınan Balıkesirpor beraberliğiyle beraber negatif etkilendi.

 

Teknik olarak 2,46 TL desteğine tutunma çabasında olan Beşiktaş Sportif hisseleri, bu destek seviyesini kalıcı olarak kırması durumunda 2,37 TL seviyesine doğru bir geri çekilme başlatabilir. Hissenin kısa vadede hedefleyebileceği direnç seviyesi ise 2,53 TL olarak görünmektedir.

 

Fenerbahçe ise ligde yine kötü bir sonuç alarak liderlik yarışında yara aldı. Bu hafta Konyaspor ile berabere kalan Fenerbahçe Futbol hisselerinde de yüzde 3,23’lük satış dikkat çekiyor. Kulübün hisselerinde görülen volatilite konusunda ise KAP’a gönderilen yazılı açıklamada kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum olmadığı bildirildi.

 

Bir süredir devam ettirdiği yatay trendi kırarak yukarı doğru bir sıçrama yapan Fenerbahçe Futbol hisselerine yine de temkinli yaklaşmak gerekmektedir. Bu durumda da yeni alımlarda 40 TL seviyesi stop loss olarak kullanılabilir. Hisse fiyatı 43,48 desteğine tutunması halinde 46,22 TL direncinin hedeflenmesi beklenebilir.

 

Galatasaray, yüzde 14 oranındaki hisselerinin 15 bin kulüp üyesine satışını ele alıyor. Kulüp bu hisse satışından ise 40 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor. Ligde de lider konumda olan ve bu hafta Kayseri Erciyesspor’u mağlup eden Galatasaray’ın hisseleri yeni haftada ise yüzde 3,72 prim yaptı.

 

Galatasaray Sportif hisseleri 200 günlük hareketli ortalama seviyesini yukarı yönlü kırmıştır. 20,47 seviyesi bu bakımdan önemli bir destek seviyesi ve stop bölgesi olarak izlenebilir.

 

Trabzonspor da yeni haftaya hissesi primli girenlerden olarak görünüyor. Kulübün geçtiğimiz hafta KAP’a gönderdiği bildirimde, kulübün gerek geçtiğimiz sezon gerekse de içinde bulunduğumuz dönem itibarıyla UEFA Mali Fair Play kurallarını yerine getirdiği bildirildi.

 

Trabzonspor Sportif hisselerinde ise 1,48 seviyesine dikkat edilmelidir. Hisse fiyatı bu fiyat aşağısında ciddi satış baskısına maruz kalabilir, bu destek çalışırsa da kısa vadede 1,78 direnci izlenecektir.

Enver ERKAN

ALB Menkul Değerler Analisti