Spor hisseleri birbirinden ayrışabilir…

22.12.2014 15:00

Spor hisselerinin bu hafta, hafta sonundaki lig maçlarında alınan skorlar, takımların genel durumu ve özel bazı haberlerle beraber fiyatlamalarda ayrıştığını görmekteyiz. Ligde bu hafta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarını kayıpsız geçerken, Trabzonspor ise puan kaybetti. Bununla beraber haftanın ilk işlem gününde spor hisselerindeki hareketlerin sınırlı kaldığını gözlemlemekteyiz.

 

Bu hafta ligde Akhisar Belediyespor’u yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 2. Tur kura çekiminde İngiliz temsilcisi Liverpool ile eşleşti. Beşiktaş, ayrıca hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor’a mağlup olmuştu. Haftayı lider kapatmış olmanın etkisiyle Beşiktaş Sportif hisse hareketleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,85 artış ve 2,35 TL hisse fiyatıyla pozitif bölgede oluşmuş görünüyor.

 

Beşiktaş Sportif hisseleri 2,36 Fibo seviyesine tutunma çabasındadır. Bu seviye üzerinde hareketler hisse açısından olumlu olacaktır ve alım fırsatı yaratabilir. Bu durumda da 2,45 kısa vadede kar realizasyonu noktası olarak çalışabilir. Kısa vadede destek ise 2,21 seviyesidir.

 

Fenerbahçe bu hafta ligde Kayseri Erciyesspor’u, kupada ise Bayburt İl Özel İdare’yi mağlup etti ve iki kulvarda da hata yapmadı. UEFA, hafta içinde Trabzonspor’un “Fenerbahçe’nin TFF tarafından cezalandırılmaması nedeniyle” yapmış olduğu şikayeti reddetti ve bu haber hisseleri bir nebze olumlu etkiledi. Yeni haftada ise Fenerbahçe Futbol hisseleri sınırlı bir yükseliş gösterdi ve yüzde 0,15 yukarıda işlem görerek haftayı açtı.

 

Fenerbahçe Futbol hisselerinin 32,96 desteği üzerinde işlem görmesi teknik görünüm açısından olumludur. Hisse fiyatının bu seviye üzerinde kalması teknik anlamda 33,61 ve 34,15 dirençlerine doğru olabilecek bir hareketi destekleyebilir. Stop loss bölgesi ise 31,90 seviyesinin altı olacaktır.

 

Hafta içi kupada Balçova Yaşamspor’u yenen Galatasaray ligde de Mersin İdman Yurdu’nu mağlup etti ve zirve yarışındaki iddiasını korudu. Aynı zamanda Galatasaray, dünyanın önde gelen petrol şirketi Lukoil ile önemli bir işbirliğine imza attı. Yapılan işbirliği ile Galatasaray taraftarları, yakıt alırken Lukoil istasyonlarını tercih ettikleri ve GSLukoilCard kullandıkları takdirde kendileri anında yüzde 4’e varan indirim kazanırken, kulüp de yüzde 2 oranında gelir elde edecek. Öte yandan, geçtiğimiz hafta Torku Konyaspor maçında taraftarların neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle PFDK kulübe tribün kapatma ve 30 bin TL para cezası verdi. Ligde üst üste alınan galibiyetlerin morali yeni haftada hisse hareketlerine de yansıdı. Galatasaray Sportif hisseleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,26 pozitif bölgede işlem görmektedir.

 

Günlük grafiklerde halen 20, 50 ve 200 günlük hareketli ortalama seviyelerinin altında işlem gören Galatasaray Sportif hisselerinde 19,26 direnci yukarı yönlü kırılırsa alım fırsatı oluşabilir. Bu durumda da 20,16 seviyesi direnç olarak hedeflenebilir. Kısa vadede destek seviyesi 17,80’dir.

 

Trabzonspor bu hafta ligde Bursaspor ile berabere kalarak puan kaybederken, kupada da grup maçında Akhisar Belediyespor ile berabere kaldı. UEFA, hafta içinde Trabzonspor’un “Fenerbahçe’nin TFF tarafından cezalandırılmaması nedeniyle” yapmış olduğu şikayeti reddetti. Bu haberler hisse hareketlerinde düşüşün devam etmesine neden oldu. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi 2. Tur kura çekiminde Trabzonspor, İtalya’nın Napoli takımıyla eşleşti. Trabzonspor Sportif hisseleri bugün yüzde 1,39 değer kaybetmiştir.

 

Sert yükselişlerden sonra sert gerileyerek fiyat düzeltmesi yapan Trabzonspor Sportif hisselerinde 4,61 seviyesi altında hisse hareketleri devam ettiği sürece 4,05 seviyesi destek olarak hedeflenebilir. Hisse fiyatı 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalarını aşağı yönlü kırmış, 200 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde ise tutunmuştur.


 

Enver ERKAN
ALB Menkul Değerler Analisti