Total Türkiye demirören’in

18.04.2016 10:50

Fransız akaryakıt devi Total, istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını 325 milyon euro’ya (yaklaşık 356 milyon dolar), Demirören Grubu’na sattı. Öte yandan, Total, madeni yağ ve kokusuz LPG faaliyetleri ile Türkiye pazarında varlığını sürdürecek.

Fransız Total’in yüzde 100 iştiraki olan Total Oil Türkiye, Türkiye’de akaryakıt dağıtımında 5’inci oyuncu. 358 çalışanı, 447 adet istasyonu ve yaklaşık yüzde 5.5 akaryakıt bayi ağı pazar payı ile akaryakıt ve LPG satışında tüm ülke çapında faaliyet göstermektedir.

Petrol ürünlerinin ithalatçısı Total Oil Türkiye, Tüpraş rafinerilerinden de ürün tedarik ediyor. Total Türkiye, İzmit Gebze, İzmir Aliağa ve Samsun’daki 300 bin m3/yıl toplam kapasiteli modern akaryakıt tesisleri ile dünya standartlarında depolama ve dağıtım hizmeti veriyor. Bu tesisler, sahip oldukları deniz terminalleri ile bölgedeki en iyi akaryakıt terminalleri olarak gösteriliyor.

Total, Türkiye’de dizel araç pazarının gelişmesinin önünü açan Eurodiesel, fabrikada kurşunlu benzin ile çalışacak şekilde üretilen araçların kurşunsuz
benzin ile kullanılmasına olanak veren Greenmax ürünü gibi ilkleri piyasaya sunmasıyla tanınıyor.

SON 60 YILIN YILDIZI

Demirören, son 60 yılda Türkiye’de imalat, inşaat, turizm, eğitim ve medya gibi değişik alanlarda hızla büyüyen en büyük şirket topluluklarından biridir. Demirören’in bağlı şirketlerinden Milangaz, ülkenin ilk LPG tedarikçisidir. Müşteri odaklı yaklaşımı Milangaz’ı tüpgaz segmentinde bir referans haline
getirmiştir. Aynı zamanda istasyonlarında pazarladığı yüksek kaliteli otogaz ile piyasada öncü konumundadır

Milangaz, 26 dolum tesisi, 5 adet deniz terminali, 1100 tüplü gaz bayii, 10 bin tali bayi, 641 otogaz bayi ve dökme gaz dağıtım noktası ile hizmet vermektedir. Milangaz LPG Dağıtım şirketi, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2.5 milyar TL’lik net üretimden satışlarla Türkiye’nin en büyük 21’inci şirketi konumunda bulunuyor. Buna ek olarak, Demirören Holding’e bağlı bir diğer şirket olan M Oil Petrolcülük, yüzde 1.6 pazar payı ve 449 akaryakıt istasyonu ile bu konuda ülkemizde, 10’uncu sırada yer alıyor.
Demirören Holding, Total Türkiye’yi bünyesine katarak akaryakıt ve otogaz pazarındaki gücünü artırıp, Türkiye genelinde 1200 adet akaryakıt ve otogaz istasyonuna ulaşmış oluyor. Bir aile şirketi olan Demirören’in sosyal sorumluluk prensipleri ve çevre politikaları da uluslararası standartları karşılamakta.

TÜRKİYE’YE OLAN GÜVEN

Toplam 325 milyon euro’luk bu yatırımla, Demirören Holding bünyesindeki enerji grubunun cirosu, ortalama 3 katına çıkarak 9.5 milyar TL’ye yükseldi. Demirören Holding, bu yatırımıyla, Türkiye ekonomisine ve geleceğine olan güven ve inancını bir kere daha göstermiş oldu. Son bir yılda, yerli sermaye adına yapılan en büyük uluslararası alım da gerçekleştirilmiş oldu.