BASIN BÜLTENİ-Tadında Anadolu, yeni konsepti Harman ile füzyon mutfağını İstanbul Havalimanı’na getiriyor

26.08.2019 13:15
BASIN BÜLTENİ-Tadında Anadolu, yeni konsepti Harman ile füzyon mutfağını İstanbul Havalimanı’na getiriyor


Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri
geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, yeni konsepti Harman ile
füzyon mutfağını İstanbul Havalimanı’na getiriyor. Anadolu mutfağının
özü korunmuş nefis yemek seçeneklerini modern bir şekilde yorumlayan
Şef Muhsin Ertürk, menüsünü her mevsimde farklı lezzetlerden
oluşturuyor.
Misafirlerine binin üzerinde geleneksel yemeği modern yorumlarla
sunan Tadında Anadolu, Anadolu mutfak kültür müzesi ve zengin kitap
seçkisiyle yemekten çok daha fazlasını sunuyor. TAV iştiraki olan BTA
bünyesinde yer alan Tadında Anadolu, yeni konsepti Harman ile İstanbul
Havalimanı’na füzyon mutfağını getiriyor.
İstanbul Havalimanı dış hatlar pasaport kontrol sonrasında yer
alan ve 1.700 metrekareye yayılan Tadında Anadolu’nun kendi içerisinde
özel köşeleri bulunuyor. Bunlardan biri de Tadında Anadolu
Harman-Füzyon mutfağı. Anadolu mutfağının özünü korurken yemekleri
modern bir şekilde yorumlayan konseptte Şef Muhsin Ertürk özel
yorumlarıyla birbirinden lezzetli reçeteler hazırlıyor. Ertürk’ün
yönetimi ve sunumuyla füzyon mezeleri ve yemekleri yerel teknikleri
kullanılarak beğenilere sunuluyor. Şefleri çalışırken izlemeye imkan
veren mekan tasarımı sayesinde gurme tatların yapılış sürecine an be
an tanıklık etmek mümkün oluyor.

Yemeğin hikayesi anlatılıyor

Her mevsimde farklı lezzetler sunarak servis edilen menüde
Harman’a özel yorumlanan Tirit, İskenderun’a özgün özenle seçilmiş
özel olarak kurutulan Anadolu baharatlarıyla sunulan karides mantı,
benzersiz zeytinyağlı rezene yerli ve yabancı misafirlerin en çok
ilgisini çeken yemekler arasında yer alıyor.
Anadolu yemeklerini mevsiminde hepsi dönüşümlü olarak menüde
yerini aldığı Harman’da Tüm menüler ortaya veriliyor ve paylaşımlık
olarak adlandırılıyor. Bu kurgu Anadolu’da birlik, beraberlik ve
hoşgörünün temsili olarak öne çıkıyor. Her yemek ile birlikte şef veya
garson yemeğin temasını ve hikayesini misafire servis ederken
anlatıyor.
Örneğin Humus… Nohut, tahin, zeytinyağı, kimyon, bıldırcın
yumurtası ve Anadolu baharatları ile hazırlanan Humus, Akdeniz
Bölgesi’nin şehir mutfaklarında tanınan ve bilinen özel bir başlangıç
yemeği. Asırlar boyunca Ortadoğu’da birçok ülke arası tartışmalara
konu olan Humus’un Türk mutfağında da hatrı sayılır bir yeri var.
Harman için özel olarak hazırlanan Humus’ta kullanılan 3 bıldırcın
yumurtası ile Türkiye’de en iyi yorumlanan iller olan Antakya,
Gaziantep ve Antalya temsil ediliyor. Kenar kısımlarında bulunan
renkli baharatlar ise Mezopotamya renklerini ve İpek Yolu’nu yani
Baharat Yolu’nu simgeliyor.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey




'
14:429.646
Değişim :  -0,34% |  -33,38
Açılış :  9.645  
Önceki Kapanış :  9.680  
En Düşük
9.513
En Yüksek
9.646
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler14:40
UFUK 379,50 24.271.030 % 10,00  
UZERB 543,50 4.356.153 % 9,96  
AKENR 21,94 263.839.736 % 9,92  
RYGYO 33,22 236.848.366 % 8,42  
BJKAS 82,15 113.992.161 % 6,90  
14:40 Alış Satış %  
Dolar 32,4903 32,5008 % 0,28  
Euro 34,6269 34,6423 % 0,43  
Sterlin 40,4051 40,6076 % 0,33  
Frank 35,5466 35,7247 % 0,13  
Riyal 8,6504 8,6938 % 0,28  
14:40 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,36 28,39 % 0,66  
Platin 968,32 969,35 % 0,66  
Paladyum 1.018,03 1.020,35 % 0,66  
Brent Pet. 89,81 89,81 % 0,66  
Altın Ons 2.374,45 2.374,79 % 0,66