***SISE*** TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

05.01.2017 13:11
***SISE*** TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu


***SISE*** TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu )

Faaliyet Alanı ve Bağımsız Denetim Kuruluşu Bilgileri
Şirketin Faaliyet Konusu a) Şirket her türlü cam, cam eşya ve cam sanayini (ve/veya ikame sanayini) dolaylı veya dolaysız olarak ilgilendiren yardımcı ve tamamlayıcı sanayi kurar, bunların gelişme ve ilerlemesi için gereken tedbirleri alır, bunları işletir.
b) Şirket, kurulmuş ve kurulacak, herhangi bir konuda çalışan yerli veya yabancı her türlü sınai ve ticari şirketlerin sermaye ve yönetimlerine katılabilir.
c) Şirket Sermaye Piyasası Kanunu'na göre aracılık faaliyeti ve portföy yöneticiliği niteliğinde olmamak üzere Devlet tahvili (Hazine bonosu dahil), özel sektör tahvili, kar ve zarar ortaklığı belgesi, banka mevduat sertifikası gibi menkul kıymetler satın alabilir.
d) Yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak kaydıyla, Şirket kendisinde mevcut hisse senetlerini (veya hisseleri) veya diğer menkul kıymetlerini başkalarına devredebilir, bunları başka hisse senetleri (ve/veya hisseler) ve/veya diğer menkul kıymetler ile değiştirebilir, rehin edebilir, hisse senedi alabilir, satabilir ve diğer ortakların hisse senetlerini (veya hisselerini) veya diğer menkul kıymetlerini rehin alabilir.
e) Şirket doğrudan veya dolaylı olarak sermayesine ve/veya yönetimine katıldığı sermaye şirketlerinin kuruluşu, sermaye artırımı, banka kredileri ile tahvil-finansman bonosu ihracı ve diğer borçlarına ilişkin kefalet verebilir. Şirket'in kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur.
f) Şirket, sermaye ve yönetimine katıldığı şirketlerin veya bunların iştiraklerinin satışlarından doğan her çeşit alacaklarını devir alabilir, bunları katıldığı veya katılmadığı diğer kuruluşlara devir ve/veya ciro edebilir.
g) Şirket, amaç ve çalışma konularını gerçekleştirebilmek için gayrimenkul (gemi dahil) ve menkul mallarla gayri maddi sabit kıymetlere (haklara) sahip olabilir ve kiralayabilir, bunları kısmen veya tamamen başkalarına kiraya verebilir, sahibi olduğu gayrimenkul ve menkul mallarla gayri maddi hakları devir ferağ veya hibe edebilir, ayrıca irtifak, intifa, oturma hakları ile medeni kanun ve sair kanunlar hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit borçlandırıcı ve tasarruf işlemleri yapabilir, taşınmazlar üzerinde mükellefiyetli veya mükellefiyetsiz tasarruflarda bulunabilir.
h) Şirket, amaç ve konusu ile ilgili olarak ipotek veya diğer teminatlar karşılığında veya teminatsız ödünç alabilir, hak ve alacaklarının tahsili veya temini için ayni veya şahsi her çeşit teminat alabilir veya verebilir (ipotek dahil), bunlarla ilgili olarak tapuda ve sair resmi dairelerde tescil ve terkin işlemlerinde bulunabilir.
i) Şirket, yerli ve yabancı şirketlerle işbirliği yapabilir, bunlarla her nevi iştirakler/ortaklıklar oluşturabilir ve mali sorumluluk paylaşımına dayanan anlaşmalar yapabilir.
j) Şirket, kanun hükümlerine uygun olarak, Şirket bünyesi dışında da sosyal amaçlı vakıflar meydana getirebilir, bu çeşit vakıflara katılabilir ve yardım edebilir.
k) Şirket dolaylı veya dolaysız olarak sermayesine ve yönetimine katıldığı şirketlerin tahsilat ve tediyelerine aracılık, mali ve hukuki danışma, denetim ve diğer her türlü hizmetlerini yapabilir.
Şirket sermaye ve yönetimine katıldığı veya katılmadığı her türlü kuruluşun depolama, ulaştırma, proje hazırlanması, fizibilite çalışmaları, kimyasal-fiziksel analizler, bilgi işlem, ithal t, ihracat, pazarlama, organizasyon, eğitim ve pl nlama gibi işlerini yapabilir.
Şirket amacına ulaşmak için konusuyla ilgili olarak yurt içi ve yurt dışında depo, mağaza, şube, temsilcilik, sergi ve benzerlerini açabilir, bayilik ve acentalık verebilir.
Şirket Türk Patent Enstitüsü ile yurt içindeki ve dışındaki diğer kurumlar nezdinde marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, coğrafi işaret, entegre devre fotoğrafları gibi her türlü fikri ve sınai mülkiyet hakkının tescili ile bu kurumlar nezdinde her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi ve üçüncü kişiler için marka ve patent vekilliği yapılması konularında hizmet verebilir.
l) Şirket, sıvı, katı ve gaz (LPG dahil) halindeki her türlü maddenin ve madenin aranması, maden sahalarının kapatılması, devralınması veya devredilmesi ile istihsal ve işletmeciliğinin yapılması ve ilgili kanunlar çerçevesinde bütün işlemlerin yürütülmesi ile bu madde ve madenlerin arınması, ayrılması, depolanması, dağıtımı ve ticareti ile uğraşabilir.
m) Şirket yukarıda belirtilen işler dışında her türlü acentacılık reklam-il ncılık, turizm yatırım ve işletmeciliği yapabilir. n) Şirket, sosyal sorumluluk kapsamında ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar dahilinde bağış yapabilir.
Yapılacak bağışların üst sınırı Genel Kurul tarafından belirlenmek, bu sınırı aşan tutarda bağış yapılamamak, yapılan bağışları dağıtılabilir kar matrahına eklenmek, SPK'nun örtülü kazanç aktarımı düzenlemelerine aykırılık teşkil etmemek, gerekli özel durum açıklamaları yapılmak ve yıl içinde yapılan bağışlar Genel Kurulda ortakların bilgisine sunmak şartıyla, kendi amaç ve konusunu aksatmayacak şekilde bağış yapılabilir.
o) Şirketin amaç ve konusunda değişiklik yapılması halinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.
p) Şirket yukarıda a - o bentlerinde yazılı konu ve işlemlerle ilgili olup, bunları kolaylaştıracak her çeşit diğer işlemleri yapabilir.


Pazar, Endeks ve Sermaye Piyasası Araçları Bilgileri
Son Durum İtibariyle Ortaklık Sermaye Piyasası Araçlarının Kote Edildiği Diğer Borsalar veya İşlem Gördüğü Teşkilatlanmış Piyasalar
Kote Edilen/İşlem Gören Sermaye Piyasası Aracının Türü Kotasyon/İşlem Görmeye Başlama Tarihi İlgili Piyasanın/Borsanın Bulunduğu Ülke İlgili Piyasanın/Borsanın İsmi Piyasanın/Borsanın İlgili Pazarı
Hisse Senedi 03.01.1986 Türkiye Borsa İstanbul Ulusal

Yönetime İlişkin Bilgiler
Yönetim Kurulu Üyeleri
Adı-Soyadı Tüzel Kişi Üye Adına Hareket Eden Kişi Cinsiyeti Görevi Mesleği Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler Son Durum İtibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler Sermayedeki Payı (%) Temsil Ettiği Pay Grubu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadığı Yer Aldığı Komiteler ve Görevi
HAKKI ERSİN ÖZİNCE Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye İş Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yok
AHMET KIRMAN Üst Düzey Yönetici Yönetim Kurulu Başkan Vekili Anadolu Cam San. A.Ş., Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş., Trakya Cam San. A.Ş., Soda Sanayi A.Ş., Paşabahçe Mağazaları A.Ş., Trakya Glass Bulgaria EAD., Trakya Cam Investment B.V., Trakya Investment B.V., Fritz Holding GmbH., Anadolu Cam Investment B.V.,OOO Ruscam Glass, OOO Ruscam Glass Packaging Holding, OOO Ruscam Management Company, Balsand B.V., TRSG Autoglass Holding B.V., Şişecam Chem Investment B.V., SC Glass Trading B.V., Paşabahçe Investment B.V., Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş., Posuda Ltd. Şti., AC Glass Holding B.V. Yönetim Kurulu Başkanı Yok
ATİLLA MURAT DEMİRCİOĞLU Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Akademisyen Yönetim Kurulu Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Başkanı. Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı. Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanı. Trakya Cam San. A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi. Alexander von Humbold Derneği Bursiyerleri Başkanı. Yıldız Teknik Üniversitesi Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi Bağımsız Üye Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi
HALİT BOZKURT ARAN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Diğer Yönetim Kurulu Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi. Trakya Cam San. A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi. TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezinin direktörlüğü. The Bretton Woods Komitesi üyesi Bağımsız Üye Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi.
ZEYNEP HANSU UÇAR Yönetim Kurulu Üyesi. Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Cam San. A.Ş., Paşabahçe Cam San.ve Tic. A.Ş., Trakya Cam San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Camiş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi.
SABAHATTİN GÜNCELER Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Kimyasallar Grup Başkanı. Yönetim Kurulu Üyesi. Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi. Yok Bağımsız Üye Değil Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi.
MEHMET ÖĞÜTCÜ Erkek Yönetim Kurulu Üyesi İşletme ve Yönetim Meslek Profesyoneli Yönetim Kurulu Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi. Global Resources Partnership Başkanı,The Bosphorus Energy Club İcra Başkanı,Genel Energy plc ve Saudi Crown Investment Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Energy Charter teşkilatının Asya-Pasifik ve Ortadoğu/Körfez bölgeleri Özel Elçisi, Windsor Energy Group, European Policy Forum, The Oil Council ve Beijing Energy Club Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi. Bağımsız Üye Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi.
İZLEM ERDEM Kadın Yönetim Kurulu Üyesi Bankacı Yönetim Kurulu Üyesi. Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi T. İş Bankası A.Ş. İktisadi Araştırmalar Bölümü Müdürü. İş Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bağımsız Üye Değil Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi
MAHMUT MAGEMİZOĞLU Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Bankacı T. İş Bankası A.Ş I. Genel Müdür Yardımcılığı, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Milli Reasürans T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı Bağımsız Üye Değil Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi

Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ile Finansal Yatırımlara İlişkin Bilgiler
Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ile Finansal Yatırımlar
Ticaret Unvanı Şirketin Faaliyet Konusu Ödenmiş/Çıkarılmış Sermayesi Şirketin Sermayedeki Payı Para Birimi Şirketin Sermayedeki Payı (%) Şirket ile Olan İlişkinin Niteliği
Trakya Cam Sanayi A.Ş. Düzcam. oto camı ve işlenmiş cam üretimi ve satışı 895.000.000,00 642.157.953,38 TRY 69,05 Bağlı Ortaklık
Trakya Yenişehir Cam San. A.Ş. Düzcam üretimi ve satışı 200.000.000,00 30.000.000,00 TRY 15,00 İştirak
Çayırova Cam Sanayii A.Ş. Ticari faaliyet 9.397.297,00 6.752.447,00 TRY 71,86 Bağlı Ortaklık
Trakya Polatlı Cam Sanayi A.Ş. Düzcam üretimi ve satışı 120.000.000,00 18.000.000,00 TRY 15,00 İştirak
Paşabahçe Cam Sanayi ve Tic. A.Ş. Cam ev eşyası otomatik üretimi ve satışı 215.535.800,20 181.064.468,20 TRY 84,01 Bağlı Ortaklık
Camiş Ambalaj Sanayii A.Ş. Kağıt-karton ambalaj üretimi ve satışı 9000000 8990754 TRY 99,90 Bağlı Ortaklık
Anadolu Cam Sanayi A.Ş. Cam ambalaj üretimi ve satışı 444.000.000,00 348.246.096,05 TRY 78,43 Bağlı Ortaklık
Anadolu Cam Yenişehir San. A.Ş. Cam ambalaj üretimi ve satışı 79.000.000,00 11.850.000,00 TRY 15,00 İştirak
Anadolu Cam Eskişehir San. A.Ş. Cam ambalaj üretimi ve satışı 290.000.000,00 43.500.000,00 TRY 15,00 İştirak
Soda Sanayi A.Ş. Soda ve krom kimyasalları üretimi ve satışı 660.000.000,00 454.840.150,31 TRY 60,65 Bağlı Ortaklık
Cam Elyaf Sanayi A.Ş. Cam elyafı ve polyester üretimi ve satışı 60.000.000,00 36.119.023,00 TRY 60,20 Bağlı Ortaklık
Camiş Elektrik Üretim A.Ş. Elektrik üretimi ve satışı 25.000.000,00 9.829.958,00 TRY 39,32 İştirak
Camiş Madencilik A.Ş. Cam hammaddeleri üretimi ve satışı 20.143.206,38 20.142.992,75 TRY 100,00 Bağlı Ortaklık
Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Cam hammaddeleri üretimi ve satışı 50.000,00 45.001,00 TRY 90,00 Bağlı Ortaklık
Oxyvit Kimya San. ve Tic. A.Ş. Vitamin-K üreticisi 335.000,00 16.749,00 TRY 5,00 İş Ortaklığı
Şişecam Enerji A.Ş. Doğalgaz depolama ve satışı ile elektrik ticareti 6.000.000,00 6.000.000,00 TRY 100,00 Bağlı Ortaklık
Şişecam Chem Investment B.V. Finansman ve yatırım şirketi 181.469.000,00 967.400,00 EUR 0,53 İştirak
Camiş Limited Yurtdışı alım hizmetleri 1.533.876,00 1.073.679,00 EUR 70,00 Bağlı Ortaklık
Şişecam Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. Sigorta acenteliği 2.000.000,00 1.997.520,00 TRY 99,88 Bağlı Ortaklık
Şişecam Dış Ticaret A.Ş. Topluluk ürünlerinin ihracatı 5.000.000,00 4.997.500,00 TRY 99,95 Bağlı Ortaklık
Mepa Merkezi Pazarlama A.Ş. Pazarlama 69.000,00 68.798,90 TRY 99,71 Bağlı Ortaklık
Bosen Enerji Elektrik Üret. Oto. Pro. Grb. A.Ş. Elektrik üretimi 79.000.000,00 1.986,00 TRY 0,00 İştirak
Trakya Yatırım Holding A.Ş. Holding 137.005.000,00 47.475.590,00 TRY 34,65 İştirak
Topkapı Yatırım Holding A.Ş. Holding 50.000,00 19.000,00 TRY 38,00 İştirak
İş Finansal Kiralama A.Ş. Finansal kiralama 600.302.645,00 457.857,95 TRY 0,08 İştirak
Cromital S.P.A Krom türevleri 1.120.000,00 5.600,00 EUR 0,50 İştirak
SC Glass Trading B.V. İthalat ve satış hizmetleri 50.000,00 50.000,00 EUR 100,00 Bağlı Ortaklık
Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. Ambalaj atıklarının toplanması, ayrılması, işlenmesi, geri dönüşümü ve kazanımı 58.000.000,00 52.200.000,00 TRY 90,00 Bağlı Ortaklık
Eskişehir Oluklu Mukavva San. A.Ş. Kağıt-karton ambalaj üretimi ve satışı 81307285 81223755 TRY 99,90 Bağlı Ortaklık




http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/576689


BIST




'
18:059.680
Değişim :  0,00% |  0,00
Açılış :  9.759  
Önceki Kapanış :  9.680  
En Düşük
9.680
En Yüksek
9.824
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
PAPIL 154,00 140.521.015 % 10,00  
LUKSK 122,10 41.399.694 % 10,00  
FLAP 10,68 159.156.930 % 9,99  
GOLTS 534,00 1.011.747.331 % 9,99  
TGSAS 69,45 26.633.505 % 9,98  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,4219 32,4418 % 0,10  
Euro 34,4079 34,4796 % -0,04  
Sterlin 40,2173 40,4188 % -0,13  
Frank 35,4404 35,6181 % -0,17  
Riyal 8,6263 8,6695 % -0,00  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,78 28,81 % 0,66  
Platin 969,02 970,01 % 0,66  
Paladyum 1.023,75 1.029,62 % 0,66  
Brent Pet. 90,54 90,54 % 0,66  
Altın Ons 2.385,54 2.385,94 % 0,66