Geri Dön
Uzmanpara Kripto paralar kısa sürede ağır yara aldı

Kripto paralar kısa sürede ağır yara aldı

Twitter’ın Bitcoin ile bahşiş uygulamasını devreye aldığını açıklamasının ardından 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin, Çin’den gelen regülasyon hamlesiyle birlikte 3 saat içerisinde 4 bin 300 dolardan fazla değer kaybetti. Bitcoin özelinde yaşanan sert satış baskısı kripto paraların geneline yansıdı. İşte piyasaya dair merak edilenler…

Kripto paralar kısa sürede ağır yara aldı

Kripto paralar Çin’den gelen regülasyon hamleleriyle kan kaybetmeye devam ediyor. Twitter’ın iOS kullanıcıları için Bitcoin bahşiş uygulamasını devreye aldığını açıklamasının ardından lider coin 45 bin 200 dolar seviyesine kadar yükseliş kaydetmişti.

Haberin Devamı

Bitcoin öncülüğünde yaşanan toparlanma eğilimi kripto para piyasasını etkilerken, bugün Çin tarafından gelen kripto para madenciliği ve ticaretine yönelik açıklamaların ardından piyasa resmen kırmızıya büründü.

Çin, kripto para madencilerine yönelik bir bildiri yayımladı. Buna göre yeni kripto para madenciliği projelerine finansal destek sağlanması sıkı şekilde yasaklanacak.

Kripto para madenciliği projelerinin elektrik piyasalarında yer almalarına imkan verilmeyecek.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Yeni kripto para madenciliği projeleri üzerindeki enerji tüketim kontrolleri güçlendirilecek." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Çin Halk Bankası cephesinden ise "Kripto para ile ilgili faaliyetler yasa dışıdır." açıklaması geldi.

Haberin Devamı

4 BİN 300 DOLARIN ÜZERİNDE KAYIP

Kripto paralara yönelik regülasyon açıklamalarının ardından Bitcoin, 45 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görürken anında çakıldı. 3 saat içerisinde 40 bin 675 dolara kadar düşen lider coin 4 bin 300 doların üzerinde değer kaybetti.


ETHEREUM DA AĞIR YARA ALDI

Altcoinlerin gözdesi Ethereum, bu gelişmeyle birlikte 3 bin dolar civarından 2 bin 733 dolara kadar düşüş gösterdi. Ethereum’da değer kaybı 3 saat içerisinde 260 doları geçti.

ZİRVEDEKİLER ÇAKILDI

Aynı zaman dilimi içerisinde Cardano’nun ADA’sı 2.32 dolardan 2.06 dolara, Solana 146 dolardan 128 dolara kadar geri çekilirken, Ripple 0.99 dolardan 0.88 dolara kadar düştü.

180 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI

Kripto para piyasası geneline bakıldığında ise 3 saat içerisinde toplam 180 milyar dolar buharlaştı. 2 trilyon doların üzerinde bulunan toplam piyasa değeri bu gelişmeyle birlikte 1.82 trilyon dolara kadar geri çekildi.