Geri Dön
Uzmanpara Selman, Dünya Ekonomik Forumu'na çölden katıldı

Selman, Dünya Ekonomik Forumu'na çölden katıldı

Dünya Ekonomik Forumu için İsviçre'nin Davos kentine giden dünya liderleri ve milyarderlerin kaldığı otel, korona salgını yüzünden kapılarını kapattı. Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise Dünya Ekonomik Forumu’na AlUla bölgesindeki çölden katıldı.

Selman, Dünya Ekonomik Forumu'na çölden katıldı

Bu yılki Dünya Ekonomik Forumu koronavirüs engeline takıldı. İsviçre'nin Davos kentine giden dünya liderleri ve milyarderlerin kaldığı otel, koronavirüs salgını nedeniyle kapandı. Liderler online üzerinden toplantıya katılırken, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

ÇÖL OFİSİNDEN DAVOS'A BAĞLANDI

Suudi Arabistan’ın 35 yaşındaki Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, AlUla bölgesindeki çöle ofis kurdurdu. Dünya liderlerinin katıldığı zirveye çölden online olarak katılan Veliaht Prens Selman'ın çöldeki çalışma ofisi zirveye damga vurdu. Selman'ın çöl ofisinde masa, bilgisayar ve yiyecek yer aldı.

AMAÇ ALULA BÖLGESİNİ TANITMAK

Prensin zirveye çölden katılmasının ardında yatan nedenin ise, krallığın petrole olan bağımlılığını sona erdirmek ve 'Vizyon 2030' programı doğrultusunda bir turizm merkezi inşa etmeyi planladıkları  AlUla bölgesini tanıtmak olduğu öğrenildi.

DAVOS'TAKİ OTEL HİZMET DIŞI

Dünya Ekonomik Forumu için Davos’a giden dünya liderleri ve milyarderlerin kaldığı otel, salgın nedeniyle kapandı. Ocak ve Şubat için ayrılan rezervasyonlar da iptal edildi. Artan vakalar nedeniyle otele online ya da başka şekilde rezervasyon yapılamıyor. Öte yandan, otelin, Şubat ayında kısa bir süreliğine açılması planlanırken, işletmenin önümüzdeki yılın kış aylarına kadar kapalı kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.