Geri Dön
Uzmanpara Altın yatırımcıları kritik gelişmeye odaklandı

Altın yatırımcıları kritik gelişmeye odaklandı

Güvenli liman altın yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugün ons altın, 1832 dolara kadar çıkarak 2 ayın zirvesindeki yerini korurken gram altın, 572 lirayı test ederek rekor tazeledi. Öte yandan ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisi altında rotayı belirleyebilir. İşte detaylar...

Altın yatırımcıları kritik gelişmeye odaklandı

Altın fiyatları son haftalarda oldukça hareketli bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası yükselişe geçen ons altın, cuma günü tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte 1820 dolara çıkmıştı.

Haberin Devamı

Pazartesi günü ise ons altın, gelen tepki alımlarının etkisiyle birlikte 1828 dolara kadar yükseldi ve 2 ayın zirvesindeki yerini korudu.

ONS ALTIN HAFİF PRİMLİ

Bugüne ise 1826 dolardan başlayan ons altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.15 oranında yükselişle 1830 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1820 dolar, en yüksek ise 1832 dolar seviyeleri görüldü.

YATIRIMCILAR ENFLASYON VERİSİNİ BEKLİYOR

Öte yandan çarşamba günü ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri yatırımcıların odağında olacak. Eğer enflasyon ekim ayında beklentilerin üzerinde gelirse bu durumda Fed, faiz artışına erken bir tarihte gidebilir.

ABD’de enflasyon 13 yılın zirvesinde seyrederken, genel fiyat seviyesinin yüksek kalması faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratabilir.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

Ons altında görülen yukarı yönlü fiyat hareketleri yurt içinde gram altın üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bugüne 568 liradan başlayan gram altın, 572 lirayı test ederek rekor tazeledi ve 571 lira seviyesinde dengelendi.