Geri Dön
Uzmanpara Altın 'Fed' öncesi primlendi

Altın 'Fed' öncesi primlendi

Piyasalarda risk iştahının azalması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimden kaynaklı jeopolitik risklerin artması yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirdi. Öte yandan altın yatırımcıları yarın açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına da odaklanmış durumda. İşte detaylar…

Altın 'Fed' öncesi primlendi

Küresel hisse senedi piyasalarında düşüş gözlenirken risk iştahının azalmasıyla altına olan talep arttı. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan krizi tüm dünya dikkatle takip ederken, jeopolitik riskler yatırımcı davranışlarını etkiliyor. Genel olarak riskli ortamlarda yatırımcılar güvenli liman altına yatırım yapıyor.

Haberin Devamı

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ FED KARARINDA

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı yarın açıklanacak olan Fed toplantısında olacak. Fed’in varlık alım programını mart ayında sonlandırması beklenirken, faiz kararı ise yakından takip edilecek.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed’in faiz artırımına mart ayında başlaması beklenirken, yarınki toplantıda piyasalara sözlü yönlendirme yapması bekleniyor.

Fed’in sıkı para politikasına yönelik verebileceği mesajlar doların küresel bazda güçlenmesine etki edebilir. Böyle bir durumda altın fiyatlarında baskı oluşabilir.

ONS ALTIN TOPARLANDI

Geçtiğimiz güne 1835 dolardan başlayan ons altın, Fed kararı öncesi 1844 dolara kadar yükseldi ve 1841 dolardan kapandı.

Haberin Devamı

Bugüne 1843 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda 1840 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1834 dolar, en yüksek ise 1843 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN PRİMLİ SEYİRDE

Dün 794 liradan açılan gram altın, 801 lirayı aştı ve 798 liradan kapandı. Son dönemde gram altın fiyatı düşük hacimle hareket ediyor.

Gram altın bugün önceki kapanış seviyesine göre primli bir seyir izleyerek 801 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 798 lira, en yüksek ise 803 lira seviyeleri görüldü.