Geri Dön
Uzmanpara 'El Salvador, Bitcoin'den vazgeçsin'

'El Salvador, Bitcoin'den vazgeçsin'

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador'dan Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etmekten vazgeçmesini istedi.

'El Salvador, Bitcoin'den vazgeçsin'

IMF, El Salvador'u Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmekten vazgeçmeye çağırdı. Bitcoin'i resmi para olarak kabul etmenin finansal istikrar için büyük riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

IMF açıklamasında, El Salvador'un Bitcoin'i resmi para olarak kabul etmesinin finansal bütünlük, tüketicilerin korunması ve finansal yükümlülükler için de riskler oluşturduğunu savundu.

El Salvador, 2021'in Eylül ayında aldığı karar ile Bitcoin'e yasal para birimi statüsü veren ilk ülke olmuştu.

EL SALVADOR 410 BITCOIN DAHA ALDI

El Salvador, kripto para birimlerinde gerçekleşen geri çekilmeyi fırsat bilerek önceki günlerde düşük fiyattan Bitcoin aldığını duyurmuştu. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter’dan yaptığı açıklamada 15 milyon dolar değerinde 410 adet daha Bitcoin aldıklarını açıklamıştı.

BUKELE'DEN TÜRKİYE'YE ZİYARET

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Türkiye'ye 19-21 Ocak'ta resmi ziyarette bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Anıtkabir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Ankara Üniversitesi'ni de ziyaret eden Bukele'ye "Dostluk Payesi Beratı" verilmişti.

Haberin Devamı

BUKELE'DEN TÜRKİYE PAYLAŞIMI

Nayib Bukele, Twitter hesabından ziyaretine dair görüntülerin yer aldığı bir video paylaşmıştı. Bukele videoyu paylaştığı mesajında, "Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı" ifadelerini kullanmıştı.