Geri Dön
Uzmanpara Altın ve dolar bugün ne kadar oldu?

Altın ve dolar bugün ne kadar oldu?

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı piyasalar tarafından yakından takip edildi. Merkez Bankası, politika faizinde 100 baz puanlık bir indirime gitti. Bu durum altın fiyatlarına da yansıdı. Geçtiğimiz gün kısa süreliğine 502 lira seviyesine kadar yükseliş kaydeden gram altın, toparlanma eğilimi göstererek 491 lirada dengelenmişti. Peki haftanın son işlem gününde altın fiyatları hangi yönde seyrediyor? Dolarda son durum ne? İşte yatırımcıların merakla takip ettiği gelişmeler…

Altın ve dolar bugün ne kadar oldu?

Yurt içi piyasaları yakından ilgilendiren haftanın en önemli gelişmesi olan Merkez Bankası’nın faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Buna göre Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19’dan yüzde 18’e indirdi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası’nın politika faizinde 100 baz puanlık bir indirime gitmesiyle birlikte uzmanlar, vatandaşların bankalardan alacağı tüketici kredileri, konut kredileri ve araç kredilerinde birkaç puanlık bir faiz indirimi bekliyor. Şirketlerin de daha düşük faiz oranında borçlanmaya gideceği ve bunun maliyetlerde bir azalmaya yol açacağı öngörülüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Geçtiğimiz gün 492 lira seviyesinden işlem gören gram altın, Merkez Bankası’nın faiz indirimi hamlesi sonrası yükselişe geçti. Kısa süreliğine 502 liraya kadar çıkan gram altın, daha sonra 491 lira seviyesinde dengelendi.

Haftanın son işlem gününe 492.4 lira seviyesinden başlayan gram altın, yüzde 1.55 oranında yükselişle 499.2 liradan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Gram altında gün içerisinde en düşük 492.2 lira, en yüksek ise 499.3 lira seviyeleri görüldü.

FED PİYASALARA YÖN VERDİ

Öte yandan çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantıları para ve emtia piyasalarına yön verdi. Fed, piyasa beklentisi doğrultusunda politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın varlık alımlarıyla ilgili açıklamaları ise önemle takip edildi. Powell, varlık alımlarında azaltımın 2022 yılı ortasında son bulabileceğini belirtirken, iyi bir istihdam verisinin gelmesiyle varlık alım programında azaltıma kasım ayında başlanabileceğinin sinyalini verdi.

Bu durumla birlikte dolar çarşamba günü güç kazandı, ons altın bazında da geri çekilmeler görüldü.


ONS ALTIN TOPARLANIYOR

Geçtiğimiz gün ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gelişen güçlenme eğilimiyle birlikte dolar yükselmiş ve ons altında sert düşüş görülmüştü.

Ons altın, dün bu gelişmelerle birlikte 1737 dolar seviyesine kadar geri çekildi.

Haftanın son işlem gününde ons altın, kısmi toparlanma kaydederek yüzde 0.22 oranında yükselişle 1753 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ons altında gün içerisinde en düşük 1742 dolar, en yüksek ise 1756 dolar seviyeleri görüldü.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

DOLAR VE EURO PRİMLİ SEYREDİYOR

Haberin Devamı

Dün 8.80 lirayı test ederek yükseliş kaydeden dolar kuru, bugün önceki kapanış seviyesinin yüzde 1.05 oranında üzerinde 8.8516 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 8.7540 lira, en yüksek ise 8.8561 lira seviyeleri görüldü.

Euro ise aynı saatlerde yüzde 1 oranında yükselişle 10.3864 lira seviyesinden işlem görüyor.