Geri Dön
Uzmanpara Bankalar Çin'in halka arz yasağından endişeli

Bankalar Çin'in halka arz yasağından endişeli

Küresel bankalar, Çin hükümetinin şirketlerin yurt dışında halka arzını yasaklama planına karşı çıkıyor.

Bankalar Çin'in halka arz yasağından endişeli

Küresel bankalar, Çinli yetkililerin yurt dışında halka arzlar için daha sıkı kurallar getirme planına dair endişelerini dile getiriyor. Yetkililer yeni taslak metnin ‘muğlak’ olduğunu ve Pekin’in düzenlemelerinin sınır ötesine geçeceği anlamına geldiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Hong Kong’taki finansal şirketlerden oluşan en büyük lobi grubu, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na gönderdiği bir mektupta, önergenin maliyetleri artıracağını ve anlaşmaların ‘önüne taş koyacağını’ bildirdi. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre mektupta düzenlemede daha fazla netlik olması ve ihlallerin ne olduğunun açıkça belirtilmesi gerektiği ifade edildi.

BloombergHT'de yer alan habere göre, Çin aralık ayında teknoloji şirketlerinin yurt dışında halka arz olmak için uzun zamandır kullandığı bir yasal boşluğu kapatarak şirketlerin yurt dışında halka arz olmasını yasaklamayı planladığını duyurmuştu. Bu durum dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı gibi alanlarda arayışta olan Wall Street bankaları ve Avrupalı rakipleri için endişeye neden oluyor.

Haberin Devamı

Alibaba ve Tencent gibi yüzlerce Çinli şirket son yirmi yılda yurt dışı borsalarda kote oldu. Yatırım bankaları 2014’ten beri bu tür anlaşmalardan 6 milyar dolar elde etti.