Geri Dön
Uzmanpara 'Faiz 3. çeyrek sonunda pozitif bölgede olur'

'Faiz 3. çeyrek sonunda pozitif bölgede olur'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde 3. çeyrek sonunda faizin pozitif bölgede olmasını beklediğini söyledi.

'Faiz 3. çeyrek sonunda pozitif bölgede olur'

Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantıları sırasında Bloomberg TV'nin sorularını yanıtlayan Lagarde, ECB mevduat faizinin eylül ayında sıfır veya hafif üzerinde olacağını öngördüğünü belirterek "3. çeyrek sonunda faizin pozitif bölgede hareket etmesi çok büyük olasılık" diye konuştu.

Haberin Devamı

ECB olarak bir dönüm noktasında olduklarını, ancak panik içinde olmadıklarını belirten Lagarde, ABD'den tamamen farklı bir durum görüldüğünü ve geride kalmadıklarını da ifade etti.

Lagarde demecinde talebin hızla arttığı bir durum ile karşı karşıya olunmadığını, hala arz tarafından yönlendirilen bir enflasyon ile karşı karşıya kalındığını da vurguladı.

Euro Bölgesi'nin resesyona doğru gitmekte olduğu yönündeki görüşleri de reddeden Lagarde, Euro Bölgesi'nde resesyon beklemediklerini, resesyonun ECB'nin temel senaryosu içinde yer almadığını da ifade etti.

Lagarde, "İşsizlik oranı olabilecek en düşük oranda. Hanehalkı tasarrufları ve turizm sektöründe güçlü yaz beklentileri Ukrayna'daki savaşın ve artan enflasyonun negatif şoklarını telafi edecek" diye konuştu.