Geri Dön
Uzmanpara Dolarda son durum ne?

Dolarda son durum ne?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 8,64 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolarda son durum ne?

Piyasaların yönü açısından kritik önem taşıyan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşamki toplantısında politika faizi ve varlık alım programında değişikliğe gidilmezken, karar metni, üyelerin tahminleri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları beklentilerden "şahin" olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

Fed'in enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmesi ile 2022 ve 2023'te faiz artışı bekleyen üye sayısındaki yükseliş, doların, emtia ve diğer ülke para birimleri karşısında güçlenmesini beraberinde getirdi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu gelişmelerle dün güne 8,55 seviyelerinden başlayan ve 8,4964'e kadar gerileyen dolar/TL, Fed toplantısının ardından uluslararası piyasalarda yükselişe geçerek günü yüzde 0,6 artışla 8,6071'den tamamladı.

Dolar/TL, bugün de yükselişini sürdürürken, saat 10.05 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 8,6355'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,4 artışla 10,3690'dan, sterlin/TL yüzde 0,3 yükselişle 12,0870'den satılıyor.

Haberin Devamı

Dolar endeksi, dün Fed açıklamaları öncesi bulunduğu 90,5 seviyelerinden hızla yükselerek günü 91,1'den tamamlarken, bugün de 91,5 dolaylarında hareket ediyor.

Analistler, enflasyon endişelerinin artık Fed'in beklenti ve açıklamalarında da yer bulduğuna işaret ederek, piyasaların bundan sonraki süreçte enflasyona ilişkin beklentileri belirleyecek veri ve fiyatlamalara daha duyarlı olacağını vurguladı. 

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 91 seviyesinin destek konumuna geldiğini, 91,7'nin ise direnç olarak izleneceğini bildirdi.