Geri Dön
Uzmanpara Altın yön arayışını sürdürüyor

Altın yön arayışını sürdürüyor

Geçtiğimiz hafta dolar ve altın fiyatlarında oldukça hareketli bir seyir izlendi. Gram altın 509 lira seviyesine kadar yükselerek yaklaşık olarak 4 ayın zirvesini gördü. Peki bugün gram altın fiyatları ne kadar oldu? Dolar ve euro hangi yönde seyrediyor? İşte yatırımcılar tarafından merak edilen gelişmeler…

Altın yön arayışını sürdürüyor

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerçekleşen yükseliş ve buna bağlı olarak dolar endeksindeki güçlenmeyle birlikte ABD’den gelen ekonomik gelişmeler altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

23 EYLÜL SONRASI EN YÜKSEK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD Çalışma Bakanlığı tarafından eylül ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Beklentilerin çok altında gelen tarım dışı istihdam verisiyle birlikte ons altında kısa süreli sert fiyat hareketleri görüldü. Bu gelişmeyle birlikte ons altın, cuma günü 1782 dolara kadar çıkarak 23 Eylül sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Ons altın, ardından kazançlarını silerek geçtiğimiz hafta 1757 dolardan kapandı.


ONS ALTIN SAKİN SEYREDİYOR

Haftanın ilk işlem gününe 1754 dolardan başlayan ons altın, önceki kapanış seviyesinin yüzde 0.13 altında 1755 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1751 dolar, en yüksek ise 1761 dolar seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GRAM ALTIN 4 AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Dolar kurundaki yükseliş ve ons altında gelişen hareketlenme yurt içinde gram altın fiyatlarına da yansıdı. Geçtiğimiz hafta cuma günü gram altın, 509 liraya çıkarak yaklaşık 4 aydan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve ardından 506.8 liradan kapandı.

Pazartesi gününe 505.4 liradan başlayan gram altın, yüzde 0.60 oranında düşüşle 503.8 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 503.5 lira, en yüksek ise 507.4 lira seviyeleri görüldü.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

DOLAR VE EURO HAFİF GERİLİYOR

Haftanın ilk işlem gününe 8.96 liradan başlayan dolar/TL, yüzde 0.22 oranında düşüşle 8.94 liradan işlem görüyor. Kurda gün içerisinde en düşük 8.93 lira, en yüksek ise 8.96 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı saatlerde yüzde 0.28 oranında düşüşle 10.33 liradan işlem görüyor.