Geri Dön
Uzmanpara ABD'lilerin harcamalarında artış beklentisi

ABD'lilerin harcamalarında artış beklentisi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, ABD'li tüketicilerin 2022'de aylık harcamalarının Kovid-19 salgını öncesi seviyelerin üzerine çıkmasını beklediğini bildirdi.

ABD'lilerin harcamalarında artış beklentisi

New York Fed, Aralık 2021 dönemine ait hanehalkı harcamalarına ilişkin Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını yayımladı. Anketin sonuçları hanehalkı harcamasındaki aylık yükselişte devam eden bir artış olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Buna göre, hanehalkı harcamalarında 2022'de beklenen medyan artış geçen ay yüzde 4,6'ya yükseldi.

BloombergHT'de yer alan habere göre hanehalkı harcama beklentisi, Kovid-19 salgının başlangıcında yaşanan düşüşten bu yana istikrarlı yükselişini sürdürürken, Ağustos 2015'ten bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Anket, tüketicilerin bu yıl günlük yaşam giderlerine daha fazla harcama yapmayı beklediklerini gösterirken, ev onarımları, tatiller, ev aletleri ve diğer pahalı alımlar için büyük miktarda harcama olasılıklarının azaldığını ortaya koydu.

Öte yandan, hanehalkının gelecek 4 ay içinde büyük alımlar yapma olasılığının ise yüksek enflasyon beklentilerinin etkisiyle daha düşük olduğu kaydedildi.