Geri Dön
Uzmanpara 'Japonya pandemi desteklerini azaltmalı'

'Japonya pandemi desteklerini azaltmalı'

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'dan pandemi dönemi desteklerini azaltmasını, uzun vadede vergileri artırmasını istedi.

'Japonya pandemi desteklerini azaltmalı'

IMF, Japonya'yı pandemi döneminde ekonomiye sağlanan acil destekleri azaltmayı, uzun vadede emlak ve sermaye kazancı vergilerini artırmayı değerlendirmesi yönünde uyardı.

Haberin Devamı

IMF, Japonya için madde 4 kapsamında yayınladığı gözden geçirme raporunda "Pandemiye ilişkin büyük belirsizlik dikkate alındığında mali politika esnek ve çevik olmalı. Salgın ve ekonomideki gelişmelere yanıt olarak sağlanan desteğin büyüklüğü ve bileşimi ayarlanmalı" ifadelerine yer verildi.

Japonya'nın ekonomik toparlanmasının bu yıl güçlenmesinin büyük olasılık olduğunu belirten IMF, bununla birlikte risk dengesinin aşağı yönlü olduğunu da vurguladı.

Ekonomi güçlü şekilde toparlandığında Japonya'nın borçlarını azaltmaya başlaması gerektiğini ifade eden IMF halihazırda yüzde 10 olan tüketim vergisinin yanı sıra emlak ve sermaye kazancı vergilerinin artırılmasının da seçenekler arasında olduğunu belirtti.