Geri Dön
Uzmanpara Powell'dan enflasyon ve faiz mesajı

Powell'dan enflasyon ve faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell enflasyon aşağı gelene kadar faiz artırımlarına devam edeceklerini ancak Fed yetkililerinin faizlerde nötr pozisyonun nerede olduğundan emin olmadıklarını söyledi.

Powell'dan enflasyon ve faiz mesajı

Fed Başkanı Jerome Powell, Ukrayna krizinin emtia fiyatlarını yukarı itmeye devam ettiğini ve bu krizin ne kadar süreceğini Fed'in bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna'da devam eden savaşın etkilerinin beklenenden uzun sürebileceğini belirten Powell, bu belirsizliğin enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmeyi zorlaştıracağını da vurguladı.

Wall Street Journal'a konuşan Powell, Fed'in faizleri enflasyonda yükselişi bitirmek için gereken yere kadar yükselteceğini ifade etti. Powell yüksek enflasyonun ekonominin temellerini tehdit ettiğini belirtti.

Powell, "Fiyat istikrarını başarmak, fiyat istikrarını yeniden tesis etmek tartışılmaz bir ihtiyaç. Bu yapmamız gereken bir şey, çünkü ekonomi fiyat istikrarı olmadan ne işçiler ne de işletmeler için çalışır" diye konuştu.

Fed'in enflasyon aşağı gelene kadar faiz artırımlarına devam edeceğini belirten Powell, ancak Fed yetkililerinin faizlerde nötr pozisyonun nerede olduğundan emin olmadığı uyarısında da bulundu.