Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında 'Powell' etkisi

Altın fiyatlarında 'Powell' etkisi

Geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından altın fiyatları hareketlenmişti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında 'Powell' etkisi

Para ve emtia piyasalarında gözler geçtiğimiz gün Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarındaydı. ABD Senatosu'nda gerçekleştirdiği sunumda piyasalara kritik mesajlar veren Powell altın fiyatlarının hareketlenmesinde etkili oldu. 

Haberin Devamı

POWELL’DAN RESESYON AÇIKLAMASI 

Fed Başkanı Powell ekonomide yumuşak inişi başarmanın zorlu olacağını belirtti. Powell resesyon ihtimalinin olduğunu ancak bunu istemediklerini açıkladı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yaptığını ve daha fazla yükselişin de yolda olabileceğini belirten Powell, petrol fiyatlarına ise yapabilecekleri çok fazla bir şey olmadığını söyledi. 

ONS ALTIN POWELL’IN AÇIKLAMALARIYLA HAREKETLENDİ 

Geçtiğimiz güne 1832 dolardan başlayan ons altın genel olarak aşağı yönlü bir seyir izlemişti. Gün içerisinde 1823 dolara kadar gerileyen ons altın Powell’ın açıklamaları sonrası yükselişe geçti. 1847 doları gören ons altın günü 1837 dolardan tamamladı. 

ONS ALTINDA RESESYON ENDİŞESİ FİYATLANDI

Öte yandan Fed Başkanı Powell’ın ABD ekonomisinin resesyona girebileceğini kabul etmesiyle ons altın bugün genel olarak aşağı yönlü bir seyir izledi. Öğleden sonra yükselişe geçen ons altın şu dakikalarda 1841 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1823 dolar, en yüksek ise 1846 dolar seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU? 

Geçtiğimiz güne 1021 liradan başlayan gram altın 1034 lirayı gördükten sonra 1024 liradan kapandı. 

Bugüne 1024 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükseliş kaydederek 1027 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1018 lira, en yüksek ise 1030 lira seviyeleri görüldü.