Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında ABD enflasyonu etkisi

Altın fiyatlarında ABD enflasyonu etkisi

Altın fiyatlarında yön geçtiğimiz gün ABD’de enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte belli oldu. Kritik gelişme sonrası ons altın önce 1800 dolar kritik eşiği aştı, ardından aşağı yönlü bir seyir izledi. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında ABD enflasyonu etkisi

Para ve emtia piyasalarında gözler geçtiğimiz gün açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD’de tüketici fiyatları aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda ise yüzde 8.5 oranında gerçekleşti. Ekonomistlerin beklentisi ise tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 8.7 oranında artacağı yönündeydi. 

Haberin Devamı

Haziran ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 9.1 oranında artarak 41 yılın rekorunu kırmıştı. Böylelikle enflasyon rekordan dönmüş oldu. 

50 BAZ PUAN İHTİMALİ KUVVETLENDİ 

ABD’de enflasyon artışının yavaşlaması sonrası eylül ayında gerçekleştirilecek olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısında politika faizinin 50 baz puan artırılacağına yönelik beklentiler kuvvetlendi. ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçen altın fiyatları 50 baz puan faiz artışına gidilebileceğine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesiyle birlikte yeniden düşüşe geçti.

ONS ALTIN YENİDEN 1800 DOLARIN ÜZERİNİ TEST ETTİ

Geçtiğimiz güne 1794 dolardan başlayan ons altın kritik gelişme sonrası 1807 dolara kadar yükseldi. Gün içi zirve seviyeyi test eden ons altın 1792 dolardan kapandı. Özellikle son günlerde defalarca 1800 doları test eden ons altın bir türlü bu seviye üzerinde kalıcılığını sağlayamıyor. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1792 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre sakin seyrederek 1796 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1783 dolar, en yüksek ise 1799 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN 1043 LİRADAN DÖNDÜ 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından ons altındaki kısa süreli artışın etkisiyle 1043 liraya kadar yükseldi. Ardından dolar kurunun gerilemesi ve ons altındaki düşüşün etkisiyle birlikte gram altın günü 1029 liradan kapattı. 

Bugüne 1029 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 1037 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1022 lira, en yüksek ise 1038 lira seviyeleri görüldü.