Geri Dön
Uzmanpara 'Ekonomik görünüm iyileşiyor'

'Ekonomik görünüm iyileşiyor'

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin koronavirüs salgınının neden olduğu krizden tam toparlanması için hala uzun bir yolu olduğunu, ancak görünümün iyileşmekte olduğunu söyledi.

'Ekonomik görünüm iyileşiyor'

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 6 veya üzerinde büyüyeceğini tahmin eden Mester, işsizlik oranının da yıl sonunda yüzde 4,5 veya altına ineceğini öngördü.

Haberin Devamı

Mester, "Ekonomi hala maksimum istihdam ve fiyat istikrarı politika hedeflerimizden çok uzak. Ancak ilerleme sağlanıyor ve ekonomik görünüm parlıyor" diye konuştu.

Aşıya dayanıklı virüs varyantlarının ortaya çıkmaması halinde istihdam piyasası şartlarının iyileşeceğini öngören Mester, yılın ikinci yarısında ekonomik büyümenin güçlü olmasını beklediğini vurguladı.

Ancak Mester, ekonominin geniş tabanlı, sürdürülebilir toparlanmaya geri gelmesinin zaman alacağını da belirtti.

Şirketlerin tedarik zincirlerinde aksamalarla karşı karşıya kalmaları ve baz etkisiyle enflasyon rakamlarının kısa vadede yükseleceğini belirten
Mester, ancak zamanla bu fiyat artışlarının yavaşlayacağını öngördüklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Mester, "Şu noktada enflasyonun çok yukarı gideceği konusunda endişeli değilim. Enflasyon bekleyişlerinde ılımlı bir artış endişe verici değil" diye konuştu.