Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları bu hafta oldukça hareketli bir seyir izliyor. Özellikle küresel çapta yaşanan enerji krizi enflasyon endişelerini artırırken, bu durum fiyatlar üzerinde etkisini hissettiriyor. Öte yandan bugün ABD'de tüketici fiyatları açıklandı. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarıyla birlikte altın fiyatları tırmanışa geçti. İşte detaylar...

Altın fiyatları için kritik gün

Küresel çapta petrol ve doğal gaz fiyatındaki artışlar ve enflasyon endişeleriyle birlikte altın cazibesini artırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle Avrupa başta olmak üzere küresel çapta yaşanan tedarik zincirindeki sıkıntılar ve arz kısıntıları sebebiyle enerji krizine yönelik endişeler giderek artıyor.

ABD'DE TÜFE BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GELDİ

Öte yandan bugün ABD'de Çalışma Bakanlığı tarafından enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre eylül ayında tüketici fiyatları yüzde 0.4 oranında arttı. Analist beklentileri ise yüzde 0.3 yükseliş olacağı şeklindeydi.

Çekirdek fiyat olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları ise bir önceki aya göre yüzde 0,2, yıllık yüzde 4 arttı. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,3 ve yüzde 4,40 artış olacağı yönündeydi.

Tüketici fiyatlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte güvenli liman olan altına talep arttı ve fiyatlar yükselişe geçti.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ONS ALTIN KRİTİK VERİ SONRASI YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz güne 1753 dolardan başlayan ons altın, primli bir seyir izleyerek 1759 dolardan kapandı. Ons altında dün en yüksek 1770 dolar seviyesi görüldü.

Bugüne 1760 dolardan başlayan ons altın, ABD'den gelen enflasyon verisi sonrası kazançlarını artırdı. Ons altın, bu gelişmeyle birlikte 1793 doları aştı.

Ons altında gün içerisinde en düşük ise 1759 dolar seviyesi görüldü.


GRAM ALTIN BUGÜN PRİMLİ

Salı gününe 505.4 liradan başlayan gram altın ise primli bir seyir izleyerek 511.7 liradan kapandı. Gram altında dün en yüksek 513.8 lira seviyesi görüldü.

Bugün 511.7 liradan açılan gram altın, ons altındaki toparlanmanın etkisiyle 523 lira seviyesini aştı.

Ons altında ve dolardaki yükselişle birlikte gram altın, 4 ayın zirve seviyesinde kalmayı sürdürüyor.

Gram altında gün içerisinde en düşük 511.3 lira, en yüksek ise 523.5 lira seviyeleri görüldü.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

DOLAR VE EURO YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz gün 9.05 lira seviyesine kadar yükselen dolar/TL rekor kırmıştı. Bugün ise kur, 9.10 lirayı aşarak rekor tazeledi.

Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 9.01 lira, en yüksek ise 9.10 lira seviyeleri görüldü.

Euro ise aynı saatlerde yüzde 1.01 oranında yükselişle 10.51 liradan işlem görüyor.