Geri Dön
Uzmanpara Altında kritik hafta

Altında kritik hafta

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareketin etkisiyle primli bir seyir izledi. Öte yandan piyasalarda gözler çarşamba gününe çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını verecek. İşte detaylar…

Altında kritik hafta

Yatırımcılar geçtiğimiz hafta artan jeopolitik riskler nedeniyle güvenli liman altına yöneldi. Rusya, Ukrayna sınırına askerlerini göndererek olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirirken, ABD ile İngiltere’nin Rusya’ya karşı sert tepki göstermesi krizi tırmandırıyor.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz hafta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre’de bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası basın açıklaması yapılırken ABD, Rusya’yı resmen tehdit etti.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri geçtiğimiz hafta çarşamba günü 1.90 seviyesini aşarak 2 yılın en yüksek seviyesini gördü. Tahvil faizleri zirveyi gördükten sonra cuma günü 1.73 seviyesine kadar geri çekildi.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin 2 yılın zirvesinden dönmesinin ardından ons altın geçtiğimiz hafta 1848 dolara kadar yükseldi. Ons altın cuma günü 1831 dolardan kapandı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yatırımcısına yüzde 0.8 kazandırdı.

Haberin Devamı

ALTIN YATIRIMCILARI FAİZ KARARINA ODAKLANDI

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Fed toplantısına çevrildi. Piyasalarda mart ayında faiz artışına gidilebileceğine yönelik beklenti kuvvetlenirken, Fed’in bu toplantıda sözlü yönlendirme yapması bekleniyor. Fed’in sıkı para politikasına yönelik mesajlar vermesi altın fiyatlarında baskı oluşturabilir.

ONS ALTIN PRİMLİ SEYREDİYOR

Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1835 dolardan başladı. Ons altın şu dakikalarda 1834 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1832 dolar, en yüksek ise 1844 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN GERİLİYOR

Yurt içinde ise gram altın fiyatı haftanın ilk işlem gününe 794 liradan başladı. Gram altın şu dakikalarda 791 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 790 lira, en yüksek ise 795 lira seviyeleri görüldü.