Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları bu hafta oldukça hareketli bir seyir izliyor. Özellikle ekonomik görünüme ilişkin belirsizliklerin yükselmesi altına olan talebi artırıyor. Öte yandan yatırımcıların gözü bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı konuşmada olacak. İşte detaylar…

Altın fiyatlarında son durum ne?

Küresel ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikler altın fiyatları üzerinde etkisini hissettiriyor. Pandemi koşullarının yol açtığı tedarik darboğazları dünya ticaretini olumsuz etkilerken, enerji maliyetlerinin artmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Özellikle son dönemde arz kısıntıları ve tedarik zincirinde görülen sıkıntılar petrol ve doğal gaz gibi önemli emtiaların fiyatını etkiliyor. Fosil yakıtlarda dışa bağımlı olan Avrupa kıtasında bu gelişmeyle birlikte enerji fiyatları giderek artıyor.

Petrol ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan yükselişler küresel çapta enflasyonu körüklüyor. Ekonomik görünüme ilişkin belirsizliklerin artmasıyla birlikte yatırımcılar da altına yöneliyor.

ALTIN YATIRIMCILARI KRİTİK GELİŞMEYE ODAKLANDI

Bugün ise saat 14.45’te ECB’nin faiz kararı bekleniyor. Piyasalar tarafından faizlerde bir değişiklik öngörülmezken, ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı konuşma yatırımcıların odağında olacak. Lagarde, enflasyon ve faizlerle ilgili önemli mesajlar verecek. Buradan çıkacak kararlar altın fiyatları üzerinde etkili olabilir.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ONS ALTIN KRİTİK SEVİYEYE TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz güne 1795 dolardan başlayan ons altın, genel olarak kararsız seyretti. Gün içerisinde kapanışa yakın saatte 1800 dolar direncini kıran ons altın, 1798 dolardan kapandı.

Bugüne 1798 dolardan başlayan ons altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.21 oranında yükselişle 1802 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1795 dolar, en yüksek ise 1805 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Pazartesi günü 567 lirayı görerek rekor kıran gram altın ise dolar kuru ve ons altındaki fiyat hareketlerinden destek buluyor.

Geçtiğimiz güne 550 lira seviyesinden başlayan gram altın, 544 liraya kadar geri çekildi ve 549 liradan kapandı.

Bugüne 549 liradan başlayan gram altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 1.95 oranında yükselişle 556 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 548 lira, en yüksek ise 557 lira seviyeleri görüldü.