Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında 'omicron' hareketi

Altın fiyatlarında 'omicron' hareketi

Altın fiyatlarında hareketli seyir gözlenmeye devam ediyor. Özellikle Güney Afrika’da yeni bir varyantın (omicron) ortaya çıkmasıyla birlikte piyasalarda endişe artarken, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamalarıyla risk iştahı geriledi. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…

Altın fiyatlarında 'omicron' hareketi

Para ve emtia piyasaları Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni varyanta dair endişelerle yön arayışını sürdürüyor. Özellikle cuma günü 1816 dolara kadar yükselen ons altın, DSÖ’nün virüsün henüz diğer mutasyonlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir verinin bulunmadığını açıklamasıyla geriledi.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ONS ALTIN 1800 DOLARI TEST ETTİ

DSÖ’nün açıklamalarının ardından piyasalarda risk iştahı toparlanırken, ons altın bugün 1790 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1782 dolar, en yüksek ise 1801 dolar seviyeleri görüldü.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yeni koronavirüs varyantının yarattığı endişelere rağmen varlık alımlarını hızlandırmaya açık olduğunu belirtti. Bostic, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek yıl iki defa faiz artırıp artırmayacağıyla ilgili soruya ise “Bu kesinlikle mümkün. Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum” cevabını verdi.

GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Geçtiğimiz hafta 772 liraya kadar çıkarak rekor tazeleyen gram altın, bu seviyeyi gördükten sonra geri çekilerek 715 liradan kapandı.

Haberin Devamı

Haftanın ilk işlem gününe ise 712 liradan başlayan gram altın, şu dakikalarda 730 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 710 lira en yüksek ise 739 lira seviyeleri görüldü.