Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

Geçtiğimiz gün altın fiyatlarındaki sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekti. Kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında yön değişti! Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’den gelen ekonomik gelişmelerde olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün ABD’de sanayi üretimi verisi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara verdiği mesajlar önemle takip edildi. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de sanayi üretimi nisan ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artarken kritik gelişme sonrası ons altın düşüşe geçti. 

ONS ALTINDA FED BASKISI 

Geçtiğimiz güne 1824 dolardan başlayan ons altın 1836 dolara kadar çıktı. Öğleden sonra ABD sanayi üretiminin güçlü yükselmesi ile birlikte ons altın düşüşe geçti. Fed Başkanı Powell’ın piyasalara verdiği şahin mesajlar da ons altın da baskıyı artırdı. Bu gelişmelerle birlikte ons altın günü 1812 dolardan tamamladı. 

FED BAŞKANI’NDAN ENFLASYON VE FAİZ MESAJI 

Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada enflasyon düşene kadar sıkı para politikasına devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net bir sinyal görmemeleri halinde ise daha agresif hareket edebileceklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Ayrıca Powell önümüzdeki iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımının Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından desteklendiğini belirtti. 

Bugüne 1814 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 1812 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1807 dolar, en yüksek ise 1820 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN DÜN SERT YÜKSELDİ 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün sert yükseliş kaydetti. Dün 911 liradan başlayan gram altın yüzde 2’nin üzerinde prim yaparak 934 liraya kadar çıktı. Gram altın 928 liradan kapandı. 

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU? 

Bugüne 928 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 929 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 917 lira, en yüksek ise 934 lira seviyeleri görüldü