Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Ons altın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası baskı altında kaldı. Yurt içinde ise gram altın son günlerdeki hareketi ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Peki bugün altın piyasasında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın piyasasında gözler ABD’den gelen ekonomik gelişmelerde olmaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününe 1811 dolardan başlayan ons altın 1882 dolara kadar yükseldikten sonra 1824 dolardan kapanmıştı. 

Haberin Devamı

ONS ALTINDA FED BASKISI SÜRÜYOR 

Ons altın salı günü 1824 dolardan açıldıktan sonra 1836 dolara kadar yükselmişti. ABD’de sanayi üretimi verisinin beklentilerden güçlü gelmesi sonrası aşağı yönlü bir seyir izleyen ons altın Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından düşüşünü hızlandırdı. Ons altın 1812 dolara kadar geriledikten sonra 1815 dolardan kapandı

POWELL’DAN FAİZ ARTIŞI MESAJI 

Fed Başkanı Jerome Powell salı günü yaptığı açıklamada enflasyon düşene kadar sıkı para politikasına devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net bir sinyal görmemeleri halinde ise daha agresif hareket edebileceklerini söyledi. 

Ayrıca Powell önümüzdeki iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımının Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından desteklendiğini belirtti. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz güne 1814 dolardan başlayan ons altın 1824 dolara kadar yükseldikten sonra 1816 dolardan kapandı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugün 1816 dolardan açılan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş kaydederek 1842 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1810 dolar, en yüksek ise 1846 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN PRİMLİ SEYREDİYOR

Yurt içinde gram altın fiyatı son günlerde dolar kurunda görülen yukarı hareketlerin etkisiyle birlikte primli bir seyir izliyor. Haftaya 902 liradan başlayan gram altın 936 liraya ulaştıktan sonra 911 liradan kapanmıştı. 

Salı günü 934 liraya kadar yükselen gram altın çarşamba günü 936 liraya çıkarak haftalık bazda en yüksek seviyeye ulaştı

Gram altın bugüne 930 liradan başladıktan sonra şu dakikalarda primli seyrederek 940 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 927 lira, en yüksek ise 944 lira seviyeleri görüldü.