Geri Dön
Uzmanpara Altın yatırımcıları 'Fed' kararını bekliyor

Altın yatırımcıları 'Fed' kararını bekliyor

Altın yatırımcıları bugün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısına odaklandı. Yılın ilk faiz kararını duyuracak olan Fed, piyasalara önemli mesajlar verecek. Kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında yön belli olacak. İşte detaylar…

Altın yatırımcıları 'Fed' kararını bekliyor

Para ve emtia piyasalarının gözü kulağı bugün ABD’de olacak. Fed, faiz kararını saat 22.00’de duyuracak. Fed’in varlık alım programında azaltıma gitmesi ve faiz artışına ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

FED’İN VERECEĞİ MESAJLAR KRİTİK

Fed’in mart ayında varlık alım programını sonlandırması ve ilk faiz artışını bu tarihte gerçekleştirmesi öngörülüyor. Bu toplantıda ise faizlerin sabit tutulması beklenirken, Fed’in piyasalara vereceği mesajlar hayati önem taşıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesinde seyretmesi Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorluyor. Fed’den gelebilecek şahin mesajlar sonrası dolar küresel çapta güçlenebilir, altın fiyatlarında ise baskı oluşabilir.

Öte yandan analistler piyasaların Fed’in faiz kararını şimdiden fiyatladığını ve bu yüzden son zamanlarda altında sert düşüşlerin gözlenmediğini belirtiyor.

ONS ALTIN FED KARARI ÖNCESİ 2 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ

Haberin Devamı

Ons altın Fed’in faiz kararı öncesi geçtiğimiz gün 1854 dolar seviyesini aşarak son 2 ayın zirvesine ulaştı ve 1852 dolardan kapandı.

Bugüne 1849 dolardan başlayan ons altın önceki kapanış seviyesine göre hafif gerileme kaydederek 1833 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1831 lira, en yüksek ise 1850 lira seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN SAKİN SEYREDİYOR

Yurt içinde ise gram altın fiyatı hacimsiz seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz güne 797 liradan başlayan gram altın 805 liraya kadar yükseldi ve 801 liradan kapandı.

Bugüne 801 liradan başlayan gram altın önceki kapanış seviyesine göre yatay bir seyir izleyerek 800 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 798 lira, en yüksek ise 805 lira seviyeleri görüldü.