Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 13.63 liradan başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasalarının merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı çarşamba günü gerçekleştirildi. Fed politika faizini beklentiler dahilinde 0-0.25 aralığında sabit bırakırken, varlık alım programında azaltımı mart ayında sonlandıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed toplantısının ardından piyasalara mesaj veren Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun bu yıl düşüşe geçeceğini belirtirken, faiz artışını mart ayında gerçekleştireceklerini açıkladı.

Fed cephesinden gelen şahin mesajlar sonrası ise dolar gelişmiş ve gelişen ülke para birimleri karşısında güçlendi. Bu gelişmeyle birlikte dolar endeksi bugün 97.420'ye kadar çıkarak 2020 yılı Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar endeksi şu dakikalarda hafif geri çekilerek 97.175 seviyesinde hareket ediyor.

DOLAR/TL GERİLİYOR

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 13.63 liradan başladı. Kur şu dakikalarda gerileme kaydederek 13.59 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 13.57 lira, en yüksek ise 13.66 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 15.16 lira ile düşüş kaydediyor.