Geri Dön
Uzmanpara OPEC+ üretim kısıntısı düzeyinde anlaşamadı

OPEC+ üretim kısıntısı düzeyinde anlaşamadı

OPEC ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubu Ortak Bakanlık İzleme Komitesi'nin (JMMC) toplantısında, uygulanmakta olan üretim kısıntılarının, 2021 yılında hangi düzeylerde sürdürüleceği konusunda anlaşamadı.

OPEC+ üretim kısıntısı düzeyinde anlaşamadı

Toplantıdan yansıyan haberlere göre, Kazakistan üretim kısıntıları uygulamasının 2021 yılına sarkmasına karşı çıkarken, Birleşik Arap Emirlikleri, üretim kısıtlamasının nasıl ve ne kadar süreli olması gerektiğine ilişkin bir görüş oluşturmadığını belirtti.

Haberin Devamı

OPEC'in bakanlar düzeyindeki toplantısı Pazartesi günü yapılacak. OPEC çevrelerinden basına yansıyan haberlere göre, OPEC+ Grubu'nda üretim kısıntılarının 2021 yılının başında iki ya da üç ay daha uzatılmasına ilişkin görüş hakim olsa da, bu konuda henüz bir karar alınmış değil.

Irak Petrol Bakanı İhsan Abdul Cabbar da, Pazar günü yaptığı açıklamada, OPEC'in toplantısında, üretim kısıntısı anlaşmasından muafiyet istemeyeceklerini söyledi. Cabbar ayrıca, 2021 başlarında ham petrol fiyatlarının varil başına 50 dolara yükselmesinin beklendiğini vurguladı. Aşıya ilişkin gelişmelerle yükselen talep umutlarına bağlı olarak Brent 49 doları, Batı Teksas petrolü 45 doları gördü.