Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında haftanın bilançosu belli oldu

Altın fiyatlarında haftanın bilançosu belli oldu

Altın ve döviz piyasasında bu hafta oldukça hareketli bir seyir izlendi. Özellikle cuma günü ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisiyle birlikte ons altında kısa süre içerisinde yükseliş görüldü. Bu durum yurt içinde gram altın fiyatını da etkiledi. Gram altın 509 lirayı aşarak yaklaşık olarak 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki bu hafta dolar/TL’de fiyatlamalar hangi yönde oldu? İşte haftanın bilançosu…

Altın fiyatlarında haftanın bilançosu belli oldu

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 1.60’a çıkarak son 4 ayın en yükseğine ulaşması ve dolar endeksinin de yıl içi zirve seviyenin hemen yakınında işlem görmesiyle bu hafta altın fiyatlarında dalgalı bir seyir izlendi.

Haberin Devamı

Haftanın ilk işlem gününe 1762 dolardan başlayan ons altın, genel olarak dalgalı seyretti. Cuma günü ABD’de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan eylül ayı tarım dışı istihdamın beklentilerin çok altında kalmasıyla birlikte ons altın, 1782 dolara kadar çıkarak 23 Eylül sonrası en yüksek seviyeyi gördü.


ONS ALTIN HAFİF GERİLEDİ

Tarım dışı istihdam verisinin ardından kısa süreli sert yükseliş kaydederek yüzde 1’in üzerinde primli seyreden ons altın, tekrardan düşüşe geçti ve haftayı 1757 dolar seviyesinden tamamladı.

Haftalık bazda fiyat hareketlerine bakıldığında ise ons altın, yüzde 0.20 oranında değer kaybetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GRAM ALTIN 4 AYIN ZİRVESİNDE

Haftanın ilk işlem gününe 501.6 liradan başlayan gram altın, cuma günü dolar kurunda yaşanan yükseliş ve ons altındaki kısa süreli toparlanmadan destek bularak 506.8 liradan kapandı.

Haberin Devamı

Cuma günü gram altın, 509 liraya çıkarak yaklaşık 4 aydan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Haftalık bazda hareketlerine bakıldığında ise gram altının spot fiyatı yüzde 1 oranında değer kazandı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,08 kazançla 505,20 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 1,03 artışla 3.349,00 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 810,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 818,00 liraya çıktı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

DOLAR VE EURO PRİMLİ SEYRETTİ

Dolar/TL pazartesi günü 8.86 liradan açıldı. Haftanın son işlem gününde ise kazançlarını artıran dolar/TL, 8.99 lira seviyesinden kapandı. Haftalık bazda hareketlerine bakıldığında dolar/TL’de spot fiyat yüzde 1.4 oranında değer kazandı.

Euro ise haftayı 10.38 lira seviyesinde tamamladı. Haftalık bazda hareketine bakıldığında euronun spot fiyatı yüzde 1.1 değer kazandı.