Geri Dön
Uzmanpara Kripto paralarda çöküş sürüyor

Kripto paralarda çöküş sürüyor

Kripto para birimlerinde geçtiğimiz hafta gerçekleşen satış baskısı bugün de sürüyor. Bitcoin'de kayıp yüzde 8'i aşarken, Ethereum'da düşüş yüzde 12'nin üzerine çıktı. İşte detaylar...

Kripto paralarda çöküş sürüyor

Kripto para birimleri geçtiğimiz hafta gösterdiği fiyat hareketiyle son zamanların en büyük çöküşünü yaşadı. Sermaye değeri bakımından piyasanın lideri Bitcoin, cumartesi günü 34 bin dolara kadar düştü. Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin son 6 ayın dibini gördü.

Haberin Devamı

Bitcoin’de gerçekleşen satış baskısı piyasanın geneline yansıdı. Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum, cumartesi günü 2 bin 300 dolara kadar geri çekildi. Neredeyse tüm altcoinlerin kırmızıya büründüğü piyasada kripto para birimlerinin toplam değeri 1.52 trilyon dolara düştü.

Pazar günü ise kayıplarının bir kısmını telafi eden Bitcoin, 36 bin 499 dolara kadar yükseldi.

KRİPTO PARA PİYASASINDA KAYIP BUGÜN DE SÜRÜYOR

Gerçekleşen sert düşüşün ardından kripto para birimleri haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü hareket ediyor. 33 bin 29 dolara kadar geri çekilen Bitcoin'de kayıp yüzde 8'i aştı. Ethereum ise yüzde 12'den fazla geri çekilerek 2 bin 200 dolara düştü.

Haberin Devamı

Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin, 6 ayın en düşük seviyesindeki yerini koruyor.

En yüksek hacimli kripto para birimlerinin birçoğunun satıcılı seyrettiği gözlenirken, piyasadaki toplam dijital varlıkların değeri 1.49 trilyon dolar seviyesine kadar geri çekildi.

PİYASALAR FED KARARINI BEKLİYOR

Öte yandan kripto para yatırımcıları çarşamba günü gerçekleştirilecek olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına odaklandı. Mart ayında olası bir faiz artışına gidileceği beklentileri kuvvetlenirken, Fed’in piyasalara sözlü yönlendirme ile mesaj vermesi bekleniyor.

ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesinde seyretmesi Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorlarken, bu durum hisse piyasaları ve kripto para birimlerinde negatif fiyatlamalara yol açıyor.