Geri Dön
Uzmanpara Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin ve Ethereum fiyatı başta olmak üzere kripto paralardaki düşüş iki gündür hızlandı. Haftaya 45 bin dolar civarında başlayan Bitcoin, iki günlük satış dalgasında yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 35 bin doların altını test ediyor.

Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin fiyatı hafta boyunca 40-45 bin dolar bandında yatay hareketini iki gündür art arda satış yönüne çevirirken, 35 bin doların altı test ediliyor.

Haberin Devamı

Son 24 saatte yüzde 8.52 düşerek 35 bin 496 dolara kadar inen Bitcoin fiyatı, ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine gerilerken tüm zamanların rekorunu kırdığı Kasım 2021'deki 68 bin 680 dolarlık seviyesine göre ise yüzde 48.3 aşağıda.

ETHEREUM SERT GERİLEDİ

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para olan Ethereum da yüzde 14 düşüşle 2 bin 474 dolara indi. Bitcoin performansını takip etme eğiliminde olan kripto para birimi odaklı hisse senetleri de düştü.

Öte yandan Rusya Merkez Bankası, yayımladığı bir raporda kripto para madenciliğini ve dolaşımını yasaklama önerisinde bulundu. Raporda kripto paraların Rusya'nın para politikası egemenliğini sınırladığı ve sonuç olarak politika faizini yüksek seviyede tutmak zorunda kaldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Raporda kripto paraların terörün finansmanı ve diğer yasa dışı operasyonlarda kullanıldığı belirtilirken, kripto para madenciliğinin enerji tüketimi ve Rusya'nın çevre planları için risk yarattığı ifade edildi.