Geri Dön
Uzmanpara Cüneyt Paksoy'dan altın açıklaması

Cüneyt Paksoy'dan altın açıklaması

Stratejist Cüneyt Paksoy, altın yatırımcıları için önemli açıklamalarda bulundu. Paksoy, "Altın mutlaka portföylerde olmalı." dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bıraktı. Fed'den yapılan açıklamalar yeni bir genişleme içermeyince piyasalar bir miktar satış tarafında kaldı. Ama Stratejist Cüneyt Paksoy, "Önümüzdeki dönem Fed tekrar bilançosunu genişletmeye devam edebilir. Fed gereken her şeyi yapıyor." dedi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021 enflasyon tahminini açıkladı. Ağbal'ın açıklamalarını değerlendiren Paksoy, "Merkez Bankası sahada kalacağının beyanını vermiş oldu. Kendisine manevra alanı oluşmadıkça faizleri aşağıya çekmeyeceği mesajını verdi." diye konuştu.

Dolar endeksi ve dolar/TL tarafındaki son durumu da yorumlayan Paksoy, "Yeni bir para arzı gelişmedikçe ve virüs masada kaldıkça dolar endeksinde yükseliş ihtimali devam edecek." dedi. Kur tarafı için de konuşan Paksoy, "Dolar/TL tarafında Merkez Bankası politikasının desteğiyle ılımlı pozitif seyir devam ediyor. Ara ara çözülme haberleri geliyor." ifadelerini kullandı.

Cüneyt Paksoy, Borsa İstanbul'daki yaşanan gelişmeleri ve son durumu da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yayının son bölümünde Paksoy altın fiyatları için, "400-430 bandına geri çekilmeler kademeli alım, 450 lira ve üzeri fiyatlamalar için kısa vadede satış fırsatı stratejisi devam ediyor. Uzun vadede altın mutlaka portföylerde olmalı." ifadelerini kullandı.