Geri Dön
Uzmanpara Kripto paralar toparlanıyor

Kripto paralar toparlanıyor

Kripto paralar son günlerde gösterdiği fiyat hareketiyle birlikte yatırımcılar tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününden bu yana 8 bin dolar değer kaybeden Bitcoin, öğleden sonra gelen alımların etkisiyle yükselişe geçti. Bitcoin’de görülen toparlanma eğilimi ise piyasanın geneline yansıyor. İşte detaylar…

Kripto paralar toparlanıyor

Geçtiğimiz gün ABD’de Başkan Joe Biden’ın kripto para vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının ardından piyasada satışlar derinleşti.

Haberin Devamı

Bu gelişmeyle birlikte piyasanın amiral gemisi Bitcoin dün 63 bin 600 dolar seviyelerinden 58 bin 574 dolara kadar geri çekildi ve 60 bin 58 dolardan kapandı.

BITCOIN DİP SEVİYEDEN GERİ DÖNDÜ

Bugüne ise 60 bin doların hemen üzerinde başlayan Bitcoin, 58 bin 373 dolara kadar gerileyerek 28 Ekim tarihinden bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

Hafta başında 66 bin 400 dolar civarında hareket eden Bitcoin bugün gördüğü dip seviyenin ardından 8 bin dolar değer kaybetti. Lider coin öğleden sonra gelen tepki alımlarının etkisiyle pozitif seyre yöneldi.

Yeniden 60 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin saat 17.10 itibarıyla yüzde 0.24 oranında yükselişle 60 bin 200 dolardan işlem görüyor.

ETHEREUM DA YÜKSELİYOR

Haberin Devamı

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci kripto para olan Ethereum ise bugün 4 bin 63 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Öğleden sonra toparlanma kaydeden Ethereum, saat 17.10 itibarıyla yüzde 0.46 oranında primle 4 bin 228 dolardan işlem görüyor.

TOPARLANMA PİYASANIN GENELİNE YANSIDI

Bugünkü satıcılı seyirle birlikte 2.47 trilyon dolara kadar geri çekilen kripto paraların toplam piyasa değeri Bitcoin ve Ethereum’da görülen toparlanmanın etkisiyle 2.57 trilyon dolar seviyesine kadar yükseldi.