Geri Dön
Uzmanpara Yabancı yatırımcı için atılabilecek adımlar ele alındı

Yabancı yatırımcı için atılabilecek adımlar ele alındı

Ticaret Bakanlığı'nın 18. İstişare Kurulu Toplantısı'nda, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve daha fazla yabancı yatırımcı çekilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Yabancı yatırımcı için atılabilecek adımlar ele alındı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 18. İstişare Kurulu Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında videokonferans yönetimiyle gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Simone Kaslowski, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Toplantıda yatırım ortamının iyileştirilmesi ve Türkiye'ye daha fazla yabancı yatırımcı çekilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Haberin Devamı

Bakan Pekcan buradaki konuşmasında, gelecek dönemde Türkiye'ye daha fazla yabancı yatırım çekilmesinin önemli bir öncelik olmaya devam edeceğini belirterek, bu kapsamda STK'lerin somut görüş ve önerileri doğrultusunda istişare halinde yapılacak çalışmalara önem verdiklerini ifade etti.