***BNTAS*** BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

06.05.2019 13:26
***BNTAS*** BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim


***BNTAS*** BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )

Özet Bilgi 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuçlarının Tescili Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 02.04.2019
Genel Kurul Tarihi 03.05.2019
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 02.05.2019
Ülke Türkiye
Şehir BALIKESİR
İlçe BANDIRMA
Adres Bantaş Bandırma Amblaj San. Tic. A.Ş. Balıkesir Asfaltı 8. Km

Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması.
2 - Genel Kurul Toplantı Tutanağının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığına yetki verilmesi,
3 - 2018 Yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun ve Bağımsız Denetleme Kuruluşu Raporlarının ayrı ayrı okunması, müzakeresi ve genel kurulun onayına sunulması,
4 - 2018 yılı Bilanço ve Gelir Tablosunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
5 - Yönetim Kurulu'nun 2018 yılı karının kullanım şekli ile dağıtılacak kar payları oranlarının belirlenmesi, avans verilebilmesi ve kar dağıtım tarihi konusundaki teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi.
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2018 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ibra edilmeleri.
7 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca, Şirketin 2018 yılında üçüncü kişiler lehine vermiş olduğu Teminat, Rehin ve İpotekler (TRİ) hakkında ortaklara bilgi verilmesi,
8 - Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Şirketin 2018 yılında yaptığı bağış ve yardımların Genel Kurul'un bilgisine sunulması ve 2019 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi.
9 - Bağımsız Dış Denetleme Kuruluşu hakkında karar alınması
10 - Yönetim Kurulu Üyelerinin Seçimi
11 - Bağımsız Yönetim Kurulu üye seçimi ve Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri hakkında karar alınması
12 - Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.'nun 395 ve 396. Maddeleri uyarınca izin verilmesi,
13 - Dilek ve temenniler.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım

Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 GenelKurulBilgiFormu.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 2 DavetiyeGundemVekaletname.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı


Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Genel Kurul Sonuçları BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NİN
03.MAYIS.2019 TARİHİNDE YAPILAN
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI
Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 2018 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 03.Mayıs.2019 Cuma günü, saat 11:00 de, Balıkesir Asfaltı 8. Km. Bandırma adresindeki şirket merkezinde, Balıkesir Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 30.04.2019 tarih ve 43897721 sayılı yazıları ile görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Nuray PAKÖZ'ün gözetiminde yapılmıştır.
Toplantıya ait davet, Kanun ve Esas Sözleşme ve SPK Tebliğlerinde öngörüldüğü ve gündemi de ihtiva edecek şekilde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 05.Nisan.2019 tarih ve 9803 sayılı nüshasında, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) (www.kap.gov.tr), Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) ( www.mkk.com.tr) ile (www.bantas.com.tr) internet adresinde ilan edilerek toplantı gün ve gündemin bildirilmesi suretiyle süresi içinde yapılmıştır.
Fiziki ve elektronik hazır bulunanlar listesinin tetkikinde Şirket paylarının 64.500.000 TL.toplam itibari değerinin toplam itibari değeri 27.174.542,50- TL.olan, 27.174.542,50 adet payın asaleten katılımı ile toplam 27.174.542,50 payın toplantıda hazır bulunduğu, böylece gerek kanun ve gerekse ana sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ERDAN tarafından açılarak, fiziki ve elektronik ortamda aynı anda gündemin görüşülmesine geçilmiştir.
GÜNDEM MADDE 1:
Gündemin birinci maddesi gereğince toplantı açılışı yapıldı. Toplantı başkanlığına Adnan ERDAN oy birliğiyle seçildi. Toplantı Başkanı tutanak yazmanı olarak Fikret ÇETİN' i, Oy Toplayıcı olarak Muammer BİRAV' ı atadı. Toplantı başkanınca toplantıya katılım hakkı verilen belgelerin mevzuata uygunluğunun Yönetim Kurulu tarafından kontrol edildiği tespit edildi.
GÜNDEM MADDE 2:
Gündemin ikinci maddesi gereğince Genel Kurul Toplantı Tutanağının imzalanması için, Toplantı Başkanlığına oy birliğiyle yetki verildi.
GÜNDEM MADDE 3:
Gündemin üçüncü maddesi gereğince, 2018 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ERDAN tarafından okundu. Müzakereye açıldı. 2018 Yılına ait Bağımsız Denetleme Kuruluşu Raporu M.Ozan MISIRLIOĞLU tarafından okundu. Müzakereye açıldı. Söz alan olmadı.
GÜNDEM MADDE 4:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 no.lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlar Tebliğine göre hazırlanmış olan 01.01.2018-31.12.2018 hesap dönemine ait Mali Tabloların Şirketin İnternet (www.bantas.com.tr) adresinde, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) (www.kap.gov.tr), Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.(MKK)( www.mkk.com.tr) yayınlandığı ve ayrıca yönetim kurulu başkanı tarafından okundu.Müzakereye açıldı,söz alan olmadı. 01.01.2018-31.12.2018 hesap dönemine ait Mali Tablolar oya sunuldu. Mali Tablolar oy birliğiyle onaylandı.
GÜNDEM MADDE 5:
Şirketimizin 01.01.2018-31.12.2018 tarihleri arası icra ettiği faaliyetleri neticesinde gerek Sermaye Piyasası Kurulu'unun Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( II-14.1) hükümleri uyarınca hazırlanmış olan bağımsız denetimden geçmiş mali tablolara göre, gerek Vergi Usul Kanunu'na göre hazırlanan mali tablolarına göre kaydedilen net dağıtılabilir dönem karının dağıtılmamasına ve Şirket bünyesinde bırakılması hususu görüşüldü.Şirketimizin 2018 takvim yılı karından kanun ve ana sözleşme gereği ayrılması gereken yasal kesintiler vergi ve fonlar ayrıldıktan sonra bakiye karın dağıtılmaması ve Olağanüstü Yedek hesabında muhafaza edilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
GÜNDEM MADDE 6:
Yönetim Kurulu Üyelerinin 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmeleri Genel Kurulun onayına sunuldu. Yönetim Kurulu üyelerinin her biri kendi ibralarında sahibi oldukları paylardan doğan oy haklarını kullanmayarak, toplantıya katılan diğer ortakların oyları sonucu 1 adet red oyuna karşılık 9.454.900 adet kabul oyu ile, (oy çokluğu ) ibra edildiler.
GÜNDEM MADDE 7:
Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca, Şirketimiz tarafından 2018 yılında üçüncü Kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin ve ipoteklerle ilgili bilgilerin Bağımsız Denetim Raporunun 18 sayılı dipnotunda yer verildiği ve verilen teminat ve ipoteklerin 21.455.115, TL.olduğu ve bilgi amaçlı olduğu için toplantı başkanı tarafından genel kurula bilgi verildi.
GÜNDEM MADDE 8:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-19.1 sayılı Kar Payı Tebliğinin 6. Maddesi 2. Fıkrası uyarınca 2018 yılı içinde Şirketimizin yapmış olduğu bağış bulunmamaktadır.Şirketin 2019 yılında yapacağı bağışların üst sınırının 100.000,00 TL. olarak belirlenmesi ve yapılacak bağışların yer ve miktarlarının belirlenmesi hususunda Yönetim Kurulu'nun yetkilendirilmesi için verilen sözlü önerge görüşüldü verilen önerge oya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda önerge oybirliği ile Kabul edildi.
GÜNDEM MADDE 9:
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca belirlenen esaslara uygun olarak Şirketin 2019 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere Denetimden sorumlu Komite'nin önerisi üzerine, Yönetim Kurulu tarafından "Bağımsız Denetleme Kuruluşu olarak seçilen "Uluslararası Bağımsız Denetim Anonim Şirketi" Genel Kurul'un onayına sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.
GÜNDEM MADDE 10:
Yönetim Kurulu üyeliklerine, 3 yıl süre ile görev yapmak üzere Genel Kurul toplantısına katılan sözlü olarak aday olduklarını beyan eden T.C Uyruklu Sayın Adnan Erdan, T.C Uyruklu Sayın Fikret Çetin, T.C Uyruklu Sayın Muammer Birav, 1 red oyuna karşılık 9.454.900 kabul oyu (oy çokluğu) ile seçildiler.(Elektronik ortamda red oyu veren Zeynep Temimhan yeterli sayıda kadın yönetim kurulu ataması yapılmadığı için red oyunu verdiğini belirtti ayrıca SPK kurumsal yönetim ilkeleri gereğince yönetim kurulunda, en az %25 oranında olmak üzere kadın üye olması önerilmektedir.Bu ilkeye uymak için bir hedef ve uyum politakası belirledinizmi SPK raporlama kuralları gereği kadın yönetim kurulu üyesi atanmamasının gerekçelerini açıklamanız gerekmektedir.Kadın yönetim kurulu atanmaması gerekçenizi açıklarmısınız.) Yenetim Kurulu başkanı Adnan Erdan şu an seçilen yönetim kurulu üyelerinin kurucu üye olduklarını ve hiç bir sorun yaşamadıklarını işlerin yoğunluğundan dolayı istendiği anda bu şahıslara işin acileyeti gereği ulaşılmasının kolay olmasından kaynaklandığını açıkladı.
GÜNDEM MADDE 11:
Süresi dolan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine toplantıda hazır bulunan Sn. Metehan Yılgör ve Sn.Cüneyt Hamdi Yaman'nın 1 yıl süre ile görev yapmak üzere seçilmelerine oy birliği ile karar verildi. Yönetim Kurulu üyelerinin her birine Mayıs 2019 ayından başlamak üzere bir dahaki Genel Kurula kadar aylık brüt 30.000,00 (Otuz bin) TL huzur hakkı, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 1.450,00 (Bin dörtyüz elli) TL. huzur hakkı ödenmesine oy birliği ile karar verildi.
GÜNDEM MADDE 12:
Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanununun 395. ve 396. Maddeleri uyarınca izin verilmesine oy birliği ile karar verildi.
GÜNDEM MADDE 13:
Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Recep Arın ve Erhan Pelvanoğlu Şirketin borsada işlem gören fiyatın düşük olduğunu düşündüklerini dile getirdiler.Toplantı başkanı Sayın Adnan Erdan 2019 yılında daha iyi sonuçlarla ortaklar karşısına çıkabilmek dileğiyle ortaklara teşekkür etti. Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından toplantıya son verildi.03.05.2019


Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım Görüşüldü

Genel Kurul Kararları Tescili
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? Evet
Tescil Tarihi 06.05.2019

Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1 TUTANAK.pdf - Tutanak
EK: 2 HAZIRUN.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi


Ek Açıklamalar
Şirketimizin 03.05.2019 tarihinde yapılan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları Bandırma Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 06.05.2019 tarihinde tescil edilmiştir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/761336


BIST




'
18:059.645
Değişim :  -0,50% |  -48,44
Açılış :  9.795  
Önceki Kapanış :  9.693  
En Düşük
9.645
En Yüksek
9.832
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
AKYHO 6,90 29.290.868 % 0,00  
AVTUR 12,95 30.940.993 % 0,00  
BMSTL 33,98 26.354.596 % 0,00  
AYEN 29,38 72.532.047 % 0,00  
BRMEN 5,97 1.331.606 % 0,00  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,5510 32,5613 % 0,15  
Euro 34,8597 34,8734 % 0,61  
Sterlin 40,2696 40,4714 % 1,14  
Frank 35,5636 35,7418 % 0,61  
Riyal 8,6327 8,6760 % 0,41  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 27,15 27,18 % 0,66  
Platin 914,30 915,84 % 0,66  
Paladyum 1.020,52 1.023,65 % 0,66  
Brent Pet. 87,34 87,34 % 0,66  
Altın Ons 2.318,62 2.318,97 % 0,66