28.04.2024 18:23:09 İş dünyası terörü lanetledi! - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

İş dünyası terörü lanetledi!

29.06.2016 10:01

Son güncelleme : 30.06.2016 10:07

İş dünyası temsilcileri dün akşam Atatürk Havalimanı`nda meydana gelen, 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını sert bir dille lanetledi.



UZMANPARA/AJANSLAR

Türkiye bir kez daha dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı2nda meydana gelen terör saldırısıyla sarsıldı. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybederken, 147 kişi de yaralandı. Saldırıların ardından peş peşe açıklamalarda bulunan iş dünyası terör saldırısını sert bir dille lanetledi.


TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ:

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Terörün alçaklıkta sınır tanımadığını vurgulayan Büyükekşi, “İnsanlık duygularını terketmiş vicdan yoksunu teröristlerce gerçekleştirilen bu alçakça saldırı bu kez sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı’nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve  seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir” dedi.
Dün akşamki saldırının Türkiye’nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapıldığının altını çizen Büyükekşi, tam da Türkiye’nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz”.

İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR:

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, havaalanındaki terör saldırısından sonra teröre lanet okudu. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Çağlar açıklamasında “Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı. Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD BAŞKANI NAİL OLPAK:

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Nail Olpak, 28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Olpak, açıklamasında şunları kaydetti:

“MÜSİAD olarak, Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak canlı bomba eyleminde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Konukoğlu, dünyanın en işlek havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırının terörün temel hedefinin katliam ve masum insanları öldürmek olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti.

Konukoğlu, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"’Eli kanlı terörün dili, dini, ırkı yoktur. Küresel bir boyut kazanan terör, bütün insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Dünyada tüm ülkeler teröre karşı ortak ve net bir tavır ortaya koymalı, terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütmelidir. Türk milleti olarak; birlik beraberliğimizi, huzurumuzu ve istikrarımızı hedef alan teröre karşı güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz. İnsanlıktan nasibini almamış, vicdanı duygudan yoksun kişiler tarafından gerçekleştirilen İstanbul’daki saldırıyı bir kez daha lanetlerken, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi sunar, milletimize başsağlığı dilerim."

GTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI EYÜP BARTIK:

GTO Başkanı Bartık da mesajında, masum insanları hedef alan alçak saldırıyı lanetledi.

Karanlık ellerin ülkede huzur istemediğini belirten Bartık, son bir yılda artarak devam eden terör olaylarının hedefinin masum insanlar olduğunu ifade etti. Bartık, şöyle devam etti:

"Kandan, kaostan ve kargaşadan beslenen hainler, mübarek zaman dilimlerini yok sayıyor. En geri kabile toplulukları dahi kutsal aylarda savaşmayı bırakır, ateşkes ilan eder. Bu hainlerin öyle bir derdi yok, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden saldırıyor, kan dökmeye devam ediyorlar. Coğrafyamız zor bir süreçten geçiyor. Art arda gerçekleştirilen saldırılarda insanlarımız hayatını kaybediyor. Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırıyla bir kez daha kanlı yüzünü gösteren terör, ülkemizin huzurunu hedef aldı. Ülkede huzursuzluk tayin etmek isteyen hainler bunun için hedef gözetmeksizin saldırıyor, saldırmaya devam ediyor. Şu da unutulmamalıdır ki Türkiye büyük bir ülke, bu zor günleri elbirliğiyle beraberce atlatmasını bilir. Acımız büyük, bu acıyı dindirmek, yaraları sarmak da devletimizin en büyük görevidir."

Günün bir ve beraber olma günü olduğunun altını çizen Bartık, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.





'
17:599.916
Değişim :  2,05% |  198,85
Açılış :  9.763  
Önceki Kapanış :  9.717  
En Düşük
9.751
En Yüksek
9.956
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler17:59
AKMGY 363,00 75.530.655 % 10,00  
YGYO 8,25 17.190.368 % 10,00  
BALAT 25,52 6.263.545 % 10,00  
MEGAP 5,72 28.990.127 % 10,00  
MEGAP 5,72 28.990.127 % 10,00  
17:59 Alış Satış %  
Dolar 32,4246 32,4375 % -0,15  
Euro 34,6533 34,7411 % -0,66  
Sterlin 40,2905 40,4925 % -0,56  
Frank 35,2662 35,4430 % -0,65  
Riyal 8,5986 8,6417 % -0,40  
17:59 Alış Satış %  
Gümüş ONS 27,19 27,25 % 0,66  
Platin 915,96 918,11 % 0,66  
Paladyum 954,56 959,53 % 0,66  
Brent Pet. 89,32 89,32 % 0,66  
Altın Ons 2.337,84 2.338,38 % 0,66