Zirve mücadelesi spor hisselerine de yansıyor…

27.04.2015 15:52

Spor hisselerinde sahadaki mücadelenin fiyatlamalar itibarıyla hisselerdeki hareketlere de yansıdığı bir haftaya tanık olacağız. Geçtiğimiz hafta boyunca Fenerbahçe hisseleri ligdeki liderliğin tadını çıkarırken, bu hafta Eskişehirspor karşısında puan kaybedilmesi ve liderliğin de yeniden Galatasaray’a geçmesi bugünkü hisse hareketlerinin temelini oluşturuyor. Fenerbahçe’de yüzde 3’ü aşkın düşüş görülürken, Galatasaray’da liderlikle beraber yüzde 3’ün üzerinde yükseliş görülmektedir. Bugün maçı olan Beşiktaş da elde edilen avantaj çerçevesinde yüzde 3 civarında alıcılıdır. BİST Spor endeksinde de yüzde 1’e yakın bir alıcılı seyir söz konusudur.

 


Beşiktaş Sportif hisselerinde geçtiğimiz hafta görülen hareketliliğin bir diğer nedeni de kulübe karşı yapılan haciz işlemiydi. Kulüp KAP’a gönderdiği açıklamada Aktif Tanıtım’ın yaptığı icra takibine karşılık şirketin borçlu bulunmadığının tespiti amacıyla karşı dava açtığını beyan etmiştir. Hukuki süreç devam etmekle beraber, taraflar yargı kararını beklemektedir.

 


Beşiktaş Sportif hisseleri 2,35 ve 2,40 bandında tutunma gerçekleştirebilirse teknik açıdan yukarı yönlü bir eğilim kazanabilir. 2,35 seviyesinde 50 günlük hareketli ortalama, 2,37 seviyesinde ise 200 günlük hareketli ortalama bulunmaktadır. 2,40 üzerinde hisse fiyatının tutunması durumunda 2,50 seviyesi hedeflenebilir. İlk destek seviyesi ise 2,29 TL’dir.

 


Hisse satışı işlemleriyle bir süredir gündemde yer eden Fenerbahçe KAP’ta yayınlanan açıklamaya göre MKK kaydında olan ancak borsada işlem görmeyen statüde 180 bin TL nominal tutarlı Fenerbahçe Futbol pay senetlerinin borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvurdu. Bugün ise Fenerbahçe’nin Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan divan kurulu toplantısında kulübün borcunun 304 milyon 789 bin TL olduğu açıklandı. Alacaklar tutarı olan 15 milyon 210 bin TL çıkarıldığı zaman ise kulübün ortaya çıkan net borcunu 289 milyon 579 bin TL olduğu ifade edildi.

 


Fenerbahçe Futbol hisselerinin 20 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu 38,63 üzerinde tutunması tekniğini koruması açısından önem arz etmektedir. Dolayısıyla bu seviyenin aşağısı stop loss bölgesi olarak kullanılabilir. İlk hedeflenebilecek direnç seviyesi ise 40,92 olarak görünmektedir.

 


Galatasaray Spor Kulübü’nün Mecidiyeköy’deki otel projesi belediye meclisine takıldı. Yıllık 5 milyon dolar kira getirisi hedefleyen yönetim, projenin geçirilmesi için yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

 


Galatasaray Sportif hisse senetlerinde 20, 50 ve 200 günlük hareketli ortalamaların da toplandığı bölgede olan 20,16 seviyesi önem arz etmektedir. Hisse fiyatının bu seviye üzerinde tutunması durumunda 20,90 seviyesini hedeflemesi beklenebilir. 19,26 destek seviyesinin aşağısı ise stop loss bölgesi olarak düşünülebilir.

 


Trabzonspor, geçen hafta oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray ile beraber Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. İlan edilen kararlara göre Trabzonspor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150 bin TL, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 12 bin TL, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle de 20 bin TL olmak üzere toplamda 182 bin TL para cezası verildi.

 


50 ve 20 günlük hareketli ortalamaların üzerinde tutunan Trabzonspor Sportif ise bu bölgede kalıcılık sağlaması halinde 1,68 direncini hedefleyebilir. Hareketli ortalama desteklerinin aşağı yönlü kırılması halinde ise 1,35 desteği izlenecektir.

Enver ERKAN

ALB Forex Analisti