Derbiden sonra spor endeksi satıcılı…

24.03.2015 16:17

Bu hafta ligde alınan sonuçlarla beraber şampiyonluk yarışının daha da kızıştığını görüyoruz. Beşiktaş hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Belçika temsilcisi Brügge’e elenirken, ligde de Fenerbahçe karşısında mağlup oldu ve rakibin yarışın dışına itme şansını kaçırdı. Fenerbahçe derbiyi kazanarak moral buldu, ancak derbide takım içinde yaşanan bazı olaylar nedeniyle sevincini tam anlamıyla yaşayabildiğini de söyleyemeyiz. Galatasaray kazanmasına rağmen tat vermedi ve rakiplerinin soluğunu ensesinde hissetmeye devam ediyor. Spor endeksinde de yeni haftada negatif yönde fiyatlamalar görülüyor.

 

Beşiktaş hem Brügge’e elenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı, hem de ilerleyen turların sağlayacağı gelirlerden mahrum kaldı. Ligde de Fenerbahçe’ye karşı derbiyi kaybeden Beşiktaş’ın hisseleri haftaya da moralsiz girdi ve yatırımcısına kaybettirdi. Diğer yandan PFDK da Beşiktaş’a 15.03.2015 tarihinde oynanan Kayseri Erciyesspor müsabakasında taraftarların neden olduğu kötü ve çirkin tezahürattan dolayı tribün kapatma ve 250 bin TL para cezası verdi.

 

Beşiktaş Sportif hisselerinin 2,34 TL seviyesini aşağı yönlü kırmış olması teknik açıdan olumsuz olmuştur. Hisse fiyatının bu seviye aşağısında baskılanmaya devam etmesi halinde 2,23 TL desteği hedeflenebilir. 2,34 TL seviyesi aynı zamanda 200 günlük hareketli ortalama seviyesidir. Hisse eğer tutunmayı başarırsa 2,47 TL direnci de mümkündür.

 

Fenerbahçe derbide Beşiktaş’ı mağlup ederek zirve yarışında iddiasını sürdürdü. Diğer yandan yaşanan bazı saha içi olaylar ve tartışmalar galibiyete gölge düşürdü. Fenerbahçe, daha önce PFDK’dan aldığı tribün kapatma cezasını da Beşiktaş maçında çekti ve Okul açık ile Migros tribünleri bu maçta kapandı. Ayrıca Fenerbahçe, Beşiktaş maçında “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle bir kez daha PFDK’ya sevk edildi.

 

Fenerbahçe Futbol hisselerinin 43,22 TL seviyesinden satış baskısı altında kaldığını görüyoruz. Hissenin bu seviye aşağısında kalmaya devam etmesi halinde 40,92 TL destek seviyesi hedeflenebilir. Bu seviye aynı zamanda 50 günlük hareketli ortalamaya da yakınsamaktadır. 43,22 TL direncinin yukarı yönlü kırılması için yeni alımlar için fırsat olabilir.

 

Galatasaray bu hafta oldukça zorlandığı Kasımpaşa maçını geriden gelerek kazandı ve zirvede kalmayı sürdürdü. Galatasaray halen Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın önünde liderliğini sürdürüyor. Trabzonspor da bu hafta kendi sahasında Akhisar Belediyespor’u yenmeyi başardı.

 

Galatasaray Sportif hisseleri son fiyat hareketleriyle beraber 20,50 ve 200 günlük hareketli ortalama seviyelerini aşağı yönlü kırmıştır. Hissenin bu seviyeler aşağısında kalmaya devam etmesi halinde 17,80 TL seviyesine doğru satış baskısı görülmesi de muhtemeldir. Hissede toparlanma için 19,26 ve 20,16 TL seviyeleri önem arz etmektedir. Trabzonspor Sportif’de ise dip seviyelerden toparlanma çabası görülmektedir. Hissenin 1,37 TL’den destek almaya devam etmesi halinde 1,44, 1,52 ve 1,70 TL seviyelerinin izlenmesi gerekmektedir.

 

 

Enver ERKAN

ALB Menkul Değerler Analisti