Japonya hisseleri dalgalanıyor

18.08.2015 09:11 Japonya hisseleri, yatırımcıların Fed’in son toplantı tutanaklarının açıklanmasını beklemeleri ile dalgalı bir seyir izliyor.

Japonya hisseleri, gemicilik şirketlerinin düşen petrol fiyatları yükseliş göstermesi ve kömür üreticilerinin gerilemesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Yatırımcılar, faiz artırımının zamanlaması ile ilgili ipucu elde etmek için Fed’in Çarşamba günü yayımlanacak son toplantı tutanaklarını bekliyor.

Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. emtia sevkiyat fiyatının yükselmesinin ardından yüzde 2.1 prim yaptı. Sawai Pharmaceutical Co. yüzde 2.4 yükseldi. Petrol rafineri şirketi JX Holdings Inc., petrol fiyatlarının gerilemesi ve Nomura Holdings Inc. tavsiyesini düşürmesi ile yüzde 3.7 değer kaybetti. Don Quijote Holdings Co., net gelir tahmininin analist beklentilerinin altından kalmasının ardından yüzde 1 düşüş gösterdi.

Topix Endeksi yüzde 0.3 kadar yükselip yüzde 0.1 düşmesinin ardından Tokyo saati ile 12.40’ta 1,672.12 puanda yatay bir seyir izledi. Endekste işlem hacmi 30 günlük gün için ortalamanın yaklaşık yüzde 10 altında seyretti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 gerileyerek 20,573.08 puan oldu. Fed Temmuz ayı toplantısına ait tutanaklarını Çarşamba günü yayımlayacak.

Tokyo’daki Shinkin Asset Management Co. baş fon yöneticisi Naoki Fujiwara, “Yarın FOMC tutanakları açıklanacak dolayısıyla yatırımcılar bekleyip ne olacağını görmek istiyor. Gelecek faiz artırımı gelmesi ihtimali yüksek” dedi.