Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Geçtiğimiz cuma günü ons altın fiyatı sert düşüş kaydederek 6 ayın dibini gördükten sonra yönünü yukarı çevirdi. Gram altın ise yatırımcısına kaybettirdi. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın piyasasında resesyon endişesi fiyatlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ons altında sert hareketler görüldü. 

Haberin Devamı

6 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDEN DÖNDÜ 

Haftaya 1827 dolardan başlayan ons altın 4 işlem gününde de düşüş kaydetti. Cuma günü 1784 doları gören ons altın 6 ayın en düşük seviyesine indi. Gün içerisinde dip seviyeyi gördükten sonra yönünü yukarı çeviren ons altın 1812 dolara kadar yükseldi ve ardından haftayı 1811 dolardan tamamladı. Ons altın haftalık bazda yüzde 0.30 değer kaybetti. 

ONS ALTINDA BU SEVİYE KRİTİK 

Ons altında 1800 dolar pivot seviyesi oldukça kritik bir eşik. Eğer ons altın 1800 dolar psikolojik eşiğin altına sarkarsa fiyatlarda düşüşün devamı beklenebilir. Cuma günü kısa süreliğine bu seviyenin altına inen ons altın tekrardan 1800 doların üzerinde tutunmayı başardı. 

ONS ALTIN HAFTAYA NASIL BAŞLADI? 

Haftaya 1811 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif gerileyerek 1809 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1804 dolar, en yüksek ise 1814 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTINA YATIRIM YAPAN KAYBETTİ 

Geçtiğimiz haftanın ilk işlem günü 949 liraya kadar gerileyerek 1 ayın en düşük seviyesini gören gram altın, haftanın kalanında dolar kurunun yükselmesiyle birlikte toparlanma kaydetti. Gram altın perşembe günü 981 liraya kadar çıkarak haftalık bazda zirveyi gördü.  

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Cuma günü ons altındaki sert düşüşün etkisiyle 961 liraya kadar gerileyen gram altın ardından toparlanma kaydederek haftayı 976 liradan tamamladı.  

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yatırımcısına yüzde 1.60 oranında kaybettirdi. 

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR? 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altına paralel hareket ediyor. Yeni haftanın ilk işlem gününe 976 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 979 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 971 lira, en yüksek ise 980 lira seviyeleri görüldü.