Uzmanpara'ABD yılı yüzde 3 büyümeyle tamamlayacak'

'ABD yılı yüzde 3 büyümeyle tamamlayacak'

08.12.2025 - 09:30 | Son Güncellenme:

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ekonominin tatil sezonunda çok güçlü seyrettiğini ve ABD’nin yılı %3 reel GSYH büyümesiyle tamamlayacağını söyledi.

ABD yılı yüzde 3 büyümeyle tamamlayacak

Bessent, Face the Nation programında yaptığı açıklamada, “Ekonomi düşündüğümüzden daha iyi performans gösterdi. Bazı çeyreklerde %4 GSYH büyümesi gördük” dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bureau of Economic Analysis verilerine göre 2025’in ilk üç ayında GSYH yıllık bazda %0,6 daraldı, ikinci çeyrekte ise %3,8 arttı.

Üçüncü çeyreğe ilişkin ilk tahminlerin 23 Aralık’ta açıklanması bekleniyor. Federal Reserve Bank of Atlanta, 5 Aralık’ta üçüncü çeyrek yıllık büyüme tahminini %3,5 olarak açıkladı.

ABD ekonomisinin yaklaşık %70’ini oluşturan tüketici harcamalarına rağmen, tüketici güveni zayıf kalmaya devam ediyor. University of Michigan anketine göre aralık ayında tüketici güven endeksi 53,3 oldu.

Haberin Devamı

Başkan Donald Trump, Amerikalıların mali olarak zorlandığı yönündeki iddiaları reddetti. Buna karşın NBC News anketine göre kayıtlı seçmenlerin yaklaşık üçte ikisi yönetimin ekonomi ve yaşam maliyeti konusunda yetersiz kaldığını düşünüyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bessent, enflasyonun önceki yönetimden kalan sorunlar olduğunu ve medyanın ekonomik algı üzerinde etkili olduğunu ifade etti.